Syria forsøkte å skyte ned israelsk jagerfly

Israel svarte med å bombe det syriske luftvernbatteriet.

Et israelsk F-16 D 041 tar av for første gang etter overhaling. (Foto: Avihai Soher, Israel Air Force)
Et israelsk F-16 tar av fra en israelsk flybase. (Foto: Avihai Soher, Israel Air Force)

Det israelske forsvaret bombet mandag kveld et syrisk luftvernbatteri, som tidligere på dagen hadde skutt mot et israelsk jagerfly på rutineoppdrag inne på israelsk luftrom. Ifølge syriske kilder ble en offiser og en soldat drept i det israelske gjengjeldelsesangrepet, skriver nettavisen Times of Israel.

Ifølge IDF ble et missil skutt mot et israelsk F-16-fly nord i Israel. Flyet ble ikke skadet i angrepet og missilet skal ha landet inne på syrisk territorium.

– IDF tar alle trusler mot våre fly alvorlig og vil gjøre det som er nødvendig for å forsvare dem, sier det israelske forsvaret i en uttalelse etter hendelsen.

Forrige artikkelDu kan følge direktesendinger fra MIFFs Israelkonferanse i helgen
Neste artikkelHeldigvis er blasfemiparagrafen opphevet før Hillel Neuer taler i Oslo torsdag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.