Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To israelske angrep mot mål i Syria

Det amerikanske luftforsvaret sendte sitt F-15E Strike Eagle over Irak i 2014 for å bombe IS-mål. (Illustrasjon: US Department of Defense, Wikimedia Commons)
Israelske jagerfly har i natt gjennomført luftangrep mot iranske mål i Syria. (Illustrasjon: US Department of Defense)
Angrepene kommer etter at det ble avfyrt raketter mot Golanhøyden.

Ifølge syriske kilder gjennomførte Israel søndag kveld et angrep mot den syriske flybasen T-4 i Homs. Minst fem personer ble drept i det angivelige angrepet, de fleste syriske soldater. Et ammunisjonslager, i tillegg til andre bygninger og utstyr, ble ødelagt i angrepet, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Angrepet skjedde bare timer etter at et iransk Boeing 747-fly – som brukes av den iranske revolusjonsgarde til å smugle våpen til sine allierte – landet på den samme flybasen. Flyet fra Fars Air landet i Homs søndag morgen klokken 8.45 og tok av med kurs for Teheran igjen tre timer senere. I november fløy det samme flyet direkte fra Teheran til Beirut for første gang.

Det angivelige angrepet mot flybasen i Homs skjedde mindre enn 24 timer etter at ti personer – tre syriske soldater og sju utenlandske – ble drept i et annet israelsk angrep mot syriske militærposisjoner sør i landet. Angrepet var et svar på at det ble skutt raketter mot Golan fra en syrisk posisjon.

– Vi vil ikke tolerere rakettangrep mot vårt territorium og vil svare med full kraft på aggresjonen mot oss. Dette har konsekvent vært min politikk og dette er hva vi vil fortsette å gjøre for Israels sikkerhet, sa statsminister Benjamin Netanyahu etter det første angrepet mot syriske og iranske mål.

Søndag fløy et iransk Boeing 747-fly fra Teheran til Homs i Syria og tilbake. Flyet blir brukt til å smugle våpen.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart