To israelske angrep mot mål i Syria

Angrepene kommer etter at det ble avfyrt raketter mot Golanhøyden.
Det amerikanske luftforsvaret sendte sitt F-15E Strike Eagle over Irak i 2014 for å bombe IS-mål. (Illustrasjon: US Department of Defense, Wikimedia Commons)
Israelske jagerfly har i natt gjennomført flere angrep mot iranske mål i Syria. (Illustrasjon: US Department of Defense)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Ifølge syriske kilder gjennomførte Israel søndag kveld et angrep mot den syriske flybasen T-4 i Homs. Minst fem personer ble drept i det angivelige angrepet, de fleste syriske soldater. Et ammunisjonslager, i tillegg til andre bygninger og utstyr, ble ødelagt i angrepet, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Angrepet skjedde bare timer etter at et iransk Boeing 747-fly – som brukes av den iranske revolusjonsgarde til å smugle våpen til sine allierte – landet på den samme flybasen. Flyet fra Fars Air landet i Homs søndag morgen klokken 8.45 og tok av med kurs for Teheran igjen tre timer senere. I november fløy det samme flyet direkte fra Teheran til Beirut for første gang.

Det angivelige angrepet mot flybasen i Homs skjedde mindre enn 24 timer etter at ti personer – tre syriske soldater og sju utenlandske – ble drept i et annet israelsk angrep mot syriske militærposisjoner sør i landet. Angrepet var et svar på at det ble skutt raketter mot Golan fra en syrisk posisjon.

– Vi vil ikke tolerere rakettangrep mot vårt territorium og vil svare med full kraft på aggresjonen mot oss. Dette har konsekvent vært min politikk og dette er hva vi vil fortsette å gjøre for Israels sikkerhet, sa statsminister Benjamin Netanyahu etter det første angrepet mot syriske og iranske mål.

Søndag fløy et iransk Boeing 747-fly fra Teheran til Homs i Syria og tilbake. Flyet blir brukt til å smugle våpen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise