To israelske angrep mot mål i Syria

Angrepene kommer etter at det ble avfyrt raketter mot Golanhøyden.
Det amerikanske luftforsvaret sendte sitt F-15E Strike Eagle over Irak i 2014 for å bombe IS-mål. (Illustrasjon: US Department of Defense, Wikimedia Commons)
Israelske jagerfly har i natt gjennomført flere angrep mot iranske mål i Syria. (Illustrasjon: US Department of Defense)

Ifølge syriske kilder gjennomførte Israel søndag kveld et angrep mot den syriske flybasen T-4 i Homs. Minst fem personer ble drept i det angivelige angrepet, de fleste syriske soldater. Et ammunisjonslager, i tillegg til andre bygninger og utstyr, ble ødelagt i angrepet, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Angrepet skjedde bare timer etter at et iransk Boeing 747-fly – som brukes av den iranske revolusjonsgarde til å smugle våpen til sine allierte – landet på den samme flybasen. Flyet fra Fars Air landet i Homs søndag morgen klokken 8.45 og tok av med kurs for Teheran igjen tre timer senere. I november fløy det samme flyet direkte fra Teheran til Beirut for første gang.

Det angivelige angrepet mot flybasen i Homs skjedde mindre enn 24 timer etter at ti personer – tre syriske soldater og sju utenlandske – ble drept i et annet israelsk angrep mot syriske militærposisjoner sør i landet. Angrepet var et svar på at det ble skutt raketter mot Golan fra en syrisk posisjon.

– Vi vil ikke tolerere rakettangrep mot vårt territorium og vil svare med full kraft på aggresjonen mot oss. Dette har konsekvent vært min politikk og dette er hva vi vil fortsette å gjøre for Israels sikkerhet, sa statsminister Benjamin Netanyahu etter det første angrepet mot syriske og iranske mål.

Søndag fløy et iransk Boeing 747-fly fra Teheran til Homs i Syria og tilbake. Flyet blir brukt til å smugle våpen.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise