Stort angrep mot flere mål i Syria

Ifølge syriske medier gjennomførte israelske jagerfly et større flyangrep i landet.
Dette bildet viser en røyksky utenfor Damaskus etter det angivelige israelske angrepet. (Foto: Twitter)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Ifølge Syria skal israelske jagerfly natt til mandag ha angrepet flere militære mål nær hovedstaden Damaskus og byen Homs. En base som blir brukt som hovedkvarter av den iranske revolusjonsgarden, og et senter for utvikling av våpen, er blant målene som er angrepet, skriver nettavisen Times of Israel.

The Syrian Observatory for Human Rights, en britisk-basert organisasjon som rapporterer fra krigen i Syria, melder om at minst ti militære mål skal være angrepet utenfor den syriske hovedstaden alene. I Homs ble en base som brukes av terrorgruppen Hizbollah og iranske styrker angrepet.

Det har ikke kommet noen kommentar fra Israel på angrepet, som skal være et av de største på mange måneder – kanskje på flere år. Angrepet skjer under en uke etter et trilateralt møte mellom Israel, Russland og USA om den islamske republikken Irans aktiviteter og militære nærvær i regionen.

Syrisk luftvern skal ha forsøkt å skyte ned de innkommende rakettene. Et syrisk prosjektil skal ha landet i det nordlige Kypros og forårsaket en brann.

Det kommer varierende meldinger om antallet skadde og drepte i angrepet. Ifølge Syria skal fire sivile være drept i angrepet, inkludert et spedbarn. Det er uklart om disse ble drept i det israelske angrepet, om de ble truffet av vrakrester fra det syriske luftvernet eller av en annen eksplosjon. Israel har de siste årene gjennomført flere titalls angrep mot – i hovedsak – iranske mål i Syria. Det er svært sjeldent at sivile skades i disse angrepene.

Israel har gitt klar beskjed om at de ikke vil akseptere at Iran forankrer seg militært i nabolandet Syria. Iran, som truer med å utslette Israel, har brukt den syriske borgerkrigen til å øke sin tilstedeværelse i Israels naboland.

Professor Kåre Dahl Martinsen ved Forsvarets høgskole mener de israelske angrepene på iranske mål i Syria «virker konfliktdempende».

– Det er i Europas interesse at Israel bremser Irans ekspansjon til Middelhavet, skrev Martinsen i et leserinnlegg i Dagbladet for ett år siden.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise