Stort angrep mot flere mål i Syria

Ifølge syriske medier gjennomførte israelske jagerfly et større flyangrep i landet.

Dette bildet viser en røyksky utenfor Damaskus etter det angivelige israelske angrepet. (Foto: Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ifølge Syria skal israelske jagerfly natt til mandag ha angrepet flere militære mål nær hovedstaden Damaskus og byen Homs. En base som blir brukt som hovedkvarter av den iranske revolusjonsgarden, og et senter for utvikling av våpen, er blant målene som er angrepet, skriver nettavisen Times of Israel.

The Syrian Observatory for Human Rights, en britisk-basert organisasjon som rapporterer fra krigen i Syria, melder om at minst ti militære mål skal være angrepet utenfor den syriske hovedstaden alene. I Homs ble en base som brukes av terrorgruppen Hizbollah og iranske styrker angrepet.

Det har ikke kommet noen kommentar fra Israel på angrepet, som skal være et av de største på mange måneder – kanskje på flere år. Angrepet skjer under en uke etter et trilateralt møte mellom Israel, Russland og USA om den islamske republikken Irans aktiviteter og militære nærvær i regionen.

Syrisk luftvern skal ha forsøkt å skyte ned de innkommende rakettene. Et syrisk prosjektil skal ha landet i det nordlige Kypros og forårsaket en brann.

Det kommer varierende meldinger om antallet skadde og drepte i angrepet. Ifølge Syria skal fire sivile være drept i angrepet, inkludert et spedbarn. Det er uklart om disse ble drept i det israelske angrepet, om de ble truffet av vrakrester fra det syriske luftvernet eller av en annen eksplosjon. Israel har de siste årene gjennomført flere titalls angrep mot – i hovedsak – iranske mål i Syria. Det er svært sjeldent at sivile skades i disse angrepene.

Israel har gitt klar beskjed om at de ikke vil akseptere at Iran forankrer seg militært i nabolandet Syria. Iran, som truer med å utslette Israel, har brukt den syriske borgerkrigen til å øke sin tilstedeværelse i Israels naboland.

Professor Kåre Dahl Martinsen ved Forsvarets høgskole mener de israelske angrepene på iranske mål i Syria «virker konfliktdempende».

– Det er i Europas interesse at Israel bremser Irans ekspansjon til Middelhavet, skrev Martinsen i et leserinnlegg i Dagbladet for ett år siden.

Forrige artikkelNetanyahu: – Å gi opp kontrollen over Jordandalen vil garantert føre til krig
Neste artikkelPlanlegger 2500 ladestasjoner til elbil
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.