4000 palestinere drept i den syriske borgerkrigen

Halvparten ble drept inne i de palestinske flyktningeleirene i Syria.
Yarmouk. (Illustrasjonsfoto: UNRWA, flickr)
4000 palestinere er drept i den syriske borgerkrigen. Mange ble drept i flyktningeleiren Yarmouk. (Illustrasjonsfoto: UNRWA)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Tett på 4000 palestinere er blitt drept i Syria siden starten på borgerkrigen i 2011. Det kommer fram i nye tall som er publisert av London-baserte Action Group for Palestinians of Syria (AGPS). Totalt 3987 palestinere er drept i borgerkrigen, inkludert 467 kvinner og 200 barn, skriver Jerusalem Post.

Syria var hjemmet til rundt 560.000 palestinske flyktninger før borgerkrigen brøt ut. De fleste av dem bodde i 12 palestinske flyktningeleirer over hele landet. Krigshandlingene gjorde at over 85.000 palestinere flyktet til Europa, mens titusenvis av andre søkte tilflukt i omkringliggende land i regionen.

Over 87 prosent av palestinerne som er drept i krigen var sivile. De ble drept av det syriske regimets bomber, av snikskyttere, av tortur og andre årsaker. AGPS sier 1977 palestinere ble drept inne i flyktningeleirene i Syria. I Yarmouk-leiren utenfor Damaskus ble hele 1422 palestinere drept.

Leiren, som en gang ble ansett som hovedstaden til palestinere i diaspora, ble i stor grad ødelagt av kamper og bombardement, da regimet til Bashar Assad kjempet mot Den islamske staten (IS) og andre opprørsgrupper.

I tillegg ble 263 personer drept i flyktningeleiren Dara’a, 202 i Khan El Sheikh, 168 i Neirab og 124 i flyktningeleiren El Husseiniyyeh.

Syriske stridsvogner i byen Homs. (Foto: Freedom House, flickr.com)
Syriske stridsvogner i byen Homs tidlig i den syriske borgerkrigen. (Foto: Freedom House, flickr.com)


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise