4000 palestinere drept i den syriske borgerkrigen

Halvparten ble drept inne i de palestinske flyktningeleirene i Syria.

Yarmouk. (Illustrasjonsfoto: UNRWA, flickr)
4000 palestinere er drept i den syriske borgerkrigen. Mange ble drept i flyktningeleiren Yarmouk. (Illustrasjonsfoto: UNRWA)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Tett på 4000 palestinere er blitt drept i Syria siden starten på borgerkrigen i 2011. Det kommer fram i nye tall som er publisert av London-baserte Action Group for Palestinians of Syria (AGPS). Totalt 3987 palestinere er drept i borgerkrigen, inkludert 467 kvinner og 200 barn, skriver Jerusalem Post.

Syria var hjemmet til rundt 560.000 palestinske flyktninger før borgerkrigen brøt ut. De fleste av dem bodde i 12 palestinske flyktningeleirer over hele landet. Krigshandlingene gjorde at over 85.000 palestinere flyktet til Europa, mens titusenvis av andre søkte tilflukt i omkringliggende land i regionen.

Over 87 prosent av palestinerne som er drept i krigen var sivile. De ble drept av det syriske regimets bomber, av snikskyttere, av tortur og andre årsaker. AGPS sier 1977 palestinere ble drept inne i flyktningeleirene i Syria. I Yarmouk-leiren utenfor Damaskus ble hele 1422 palestinere drept.

Leiren, som en gang ble ansett som hovedstaden til palestinere i diaspora, ble i stor grad ødelagt av kamper og bombardement, da regimet til Bashar Assad kjempet mot Den islamske staten (IS) og andre opprørsgrupper.

I tillegg ble 263 personer drept i flyktningeleiren Dara’a, 202 i Khan El Sheikh, 168 i Neirab og 124 i flyktningeleiren El Husseiniyyeh.

Syriske stridsvogner i byen Homs. (Foto: Freedom House, flickr.com)
Syriske stridsvogner i byen Homs tidlig i den syriske borgerkrigen. (Foto: Freedom House, flickr.com)
Forrige artikkelDe vil ta fra henne statsborgerskapet fordi hun forsvarte Israel
Neste artikkelDrepte tre tenåringer – nå dobles terrorlønnen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -