Her står våpnene som skulle til iranske militser i brann

Israel skal ha bombet den største kommersielle havnen i Syria.
Flere containere står i brann etter et angivelig israelsk luftangrep mot havnen i Latakia i Syria. (Foto: SANA)

Det syriske militæret sier israelske jagerfly skal ha bombet havnen i den syriske kystbyen Latakia tidlig tirsdag morgen. Målet for angrepet skal ha vært våpenforsendelser til iranske militser i landet, skriver avisen Ha’aretz.

Ingen mennesker skal ha kommet til skade i det nattlige luftangrepet.

Syriske medier siterer en ikke navngitt tjenestemann som sier israelske missiler traff flere containere ved havnen, som førte til en større brann.

Israel har det siste tiåret gjennomført flere hundre luftangrep i Syria, men det skal være første gang de har bombet havnen i Latakia, som er Syrias viktigste kommersielle havn. Her kommer store mengder varer fra Iran.

Russland har en flybase like i nærheten av havnen i Latakia, som har gjort det vanskelig å angripe mål i dette området. Derfor var trolig målene av meget stor betydning, mener journalist Anna Ahronheim i Jerusalem Post.

The Syrian Observatory for Human Rights, en London-basert syrisk opposisjonsgruppe, sier angrepet skal ha ført til «store materielle tap».

Israel erkjenner sjeldent at de står bak angrep i Syria, men i de tilfeller de har erkjent slike angrep har målet vært Iran-støttede militser i nabolandet. Blant annet er den iransk-støttede libanesiske terrorgruppen Hizbollah utplassert i Syria, og Israel ønsker å forhindre våpenleveranser til dem.

Iran ønsker å forsyne sine allierte i regionen med avanserte våpen, blant annet presisjonsstyrte raketter, for å kunne true den jødiske staten.

For Israel er iransk tilstedeværelse ved den nordlige grensen mot Syria en rød linje, som rettferdiggjør deres angrep på anlegg og våpenleveranser inne i Syria. Her kan du lese mer om hvorfor Israel må stanse Iran:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise