Israelsk teknologi til fotball VM

Når neste fotball VM åpner i Sao Paolo i 2014, skjer det på en stadion som er blitt bygget ved hjelp av israelsk teknologi.

Det israelske firmaet Ziggurat Systems har laget et dataprogram som illustrerer arkitekturiske planer i 3D. Programmet finner eventuelle feil i konstruksjonsplaner på et tidlig stadium, og koordinerer med andre ingeniørsystemer, informerer Yedioth Aharonoth.

Ziggurat har signert en avtale med et brasiliansk ingeniørselskap som har planlagt stadionet hvor åpningsseremonien under mesterskapet skal holdes. Avtalen skal være verdt rundt 5,5 millioner kroner.

Brukes av IDF
– Vårt teknologiske system for å illustrere byggeprosjekter blir også brukt av IDF og forsvarsdepartementet, opplyser administrerende direktør Yariv Kafri.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Han forklarer at Ziggurat bruker B4UB, som er sofistikert og brukervennlig tredimensjonal teknologi. Den har som hensikt å redusere ineffektivitet og farer under byggeprosesser. Prosjektet rundt stadionet i Brasil vil bli matet inn i systemet slik at det kommer opp på en dataskjerm før byggeprosessen starter.

Skal ligge i Sao Paolo
Det planlagte stadionet skal ligge i Sao Paolo. Det er en by på 11 millioner innbyggere og selve bærebjelken i den brasilianske økonomien.

Sao Paolo er også hjembyen til brasiliansk fotball, ettersom briten Charlie Miller presenterte lokalbefolkningen for sporten i 1894. Siden den gang har Brasil blitt det mest suksessfulle landet i VM-historien med sine fem gull.

Etter VM skal stadionet overtas av den lokale storklubben Corinthians.

Stor avtale i USA
Ziggurat har sitt utviklingssenter i kibbutz Shefayim. De har nylig signert en samarbeidsavtale med to ledende entreprenørselskaper i New York, som heter Plaza og Leonardo. De spesialiserer seg på å bygge luksusboliger i den amerikanske storbyen.

Som en del av avtalen vil Ziggurat arbeide med å finne byggefeil i to luksusprosjekter i New York.

Forrige artikkelIDF frykter sammenstøt langs grensene
Neste artikkelIsraelsk firma handlet med Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -