Israelsk firma skaper revolusjon i kreftbehandlingen

ImMucin er navnet på en kreftvaksine som det israelske selskapet Vaxil har utviklet. Foto: Skjermdumper fra wm.com/vaxilbio.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelske firmaet Vaxil har sin base i Nes Tzionas forskningspark kalt Weizmann, og ble grunnlagt i 2006. De har utviklet en kreftvaksine, kalt ImMucin. Det er en terapautisk vaksine som skal være svært effektiv mot 90 prosent av de kjente kreftformene.

ImMucin hjelper pasientens immunforsvar å identifisere og ødelegge kroppens kreftceller. Det skjer uten at de friske cellene i kroppen blir rammet, slik som tilfellet er ved dagens kreftbehandling. Den skal også være effektiv i forhindringen og behandlingen av tilbakevendende kreft hos pasienter som tidligere har vært rammet.

Tilpasser seg kreftcellens mutering
– Ved kreft vet kroppen at noe er galt, men immunsystemet vet ikke hvordan man beskytter seg mot svulsten og gjør det samme som om det var en infeksjon eller et virus. Dette skyldes at kreftcellene er kroppens egne celler, som er gått feil, sier forskningsleder Julian Levy.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Problemet med tradisjonell kreftbehandling som cellegift og strålebehandling er blant annet at også de friske cellene blir rammet. Et annet problem er at kreftcellene ofte blir immune mot behandlingen, og muterer slik at den kan motstå behandlingen. Dermed må legene forsøke med nye typer gift, helt til de i verste fall ikke har flere behandlingsmetoder å benytte. ImMucin fungerer derimot slik at når kreftcellene muterer, så tilpasser også immunsystemet seg mutasjonen.

Selskapet håper at behandlingen vil være tilgjengelig på markedet om seks år.

Se video med presentasjon av vaksinen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XhEwj6Ue13s&feature=player_embedded#![/youtube]

Kilder: Norsk-Israelsk Handelskammer, Ha’aretz, Vaxil.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag