– Norge har mye å lære av Israel

– Hvis Israel klarer det, kan vel dere også klare det, sa den tidligere Apple-toppen Guy Kawasaki til byråkrater i Nærings- og handelsdepartementet i forrige uke.

Guy Kawasaki mener Norge har mye å lære av Israel. (Foto: guykawasaki.com)
Guy Kawasaki mener Norge har mye å lære av Israel. (Foto: guykawasaki.com)

– Israel har etablert it-selskaper som noteres på Nasdaq. Jeg nekter å tro at fem millioner israelere er så mye smartere enn fem millioner nordmenn, la han til.

Men når det gjelder å skape jobber i høyteknologien, stiller Norge svakere enn Israel på minst to områder, påpekte Kawasaki. Journalist Stig Arild Pettersen gjenga hans uttalelser i Dagens Næringsliv 16. desember.

– Alle naboene til Israel er ute etter å drepe dem. De har lært seg å kjempe, sa Kawasaki. Med ironi la han til at Norge kanskje pent burde be Sverige om å forsøke seg på en invasjon, slik at vi kan også lære å kjempe.

Oljen kan også ha blitt en disfavør for Norge, framholdt Kawasaki.

– Når du bare kan stikke et rør i bakken og suge opp rikdom, så får du ikke akkurat så mye innovasjon, sa Apple-toppen.

Kawasaki rådet norske myndigheter til å satse på gode universiteter og ellers redusere statens rolle i utvikling av høyteknologi. Vend blikket mot Israel, for å lære av dem, formante mannen som statsråd Trond Giske for anledningen hadde utnevnt til “næringsminister for én dag”.

Kawasaki er med i den eksklusive gruppen av rådgivere i Apple, den såkalte Apple Fellows. Han var en nær medarbeider av Apple-gründer Steve Jobs som døde for kort tid siden. På 1980-tallet deltok han i markedsføringen av den første Machintoshen. Som etternavnet røper, har Kawasaki japansk familiebakgrunn. Han ble født på Hawaii i 1954.

Kawasaki har skrevet ti bøker om it, forretningsutvikling og salg. Han står bak risikofondet Garage Techology Ventures og nyhetsaggregatoren Alltop.com.

 

Forrige artikkelRussland stanset radioaktivt materiale på vei til Iran
Neste artikkelStamcelleforskning skaper blodårer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.