Technion i Haifa i stort prosjekt i New York

Når New York City skal bygge nytt universitet til tolv milliarder kroner, er Technion med på laget.

Skisse av det planlagte universitetsområdet på Roosevelt-øya.
Skisse av det planlagte universitetsområdet på Roosevelt-øya.

New York City har valgt Technion-universitetet i Haifa til et stort prosjekt sammen med det amerikanske Cornell-universitetet. De skal bygge et universitets-område på Roosevelt-øya til tolv milliarder kroner, en institusjon som skal drive med teknologisk nyskaping og høyteknologi. Målet er å kunne konkurrere med Silicon Valley i California og skaffe New York tusener av arbeidsplasser.

Området skal ha det siste i miljøvennlighet og energi-effektivitet. De to universitetene ble utvalgt blant 27 institusjoner som i første omgang svarte på invitasjonen til å delta i prosjektet. Grunnen til at Technion ble valgt, var at det israelske universitetet ”tok sitt land fra en Jaffa-appelsin-økonomi til en halvleder-økonomi”. [Halvledere er et høyteknologi-produkt som blant annet brukes i data-komponenter.]

Det nye universitetet skal bli et senter i verdensklasse for innovasjon og kommersiell utnytting av forskning og oppfinnelser. Forskere og forretningsfolk skal arbeide sammen.

Ordføreren i New York,  Michael Bloomberg, sier at virkningen på New Yorks økonomi vil bli meget stor. Det vil bli en ”game changer”, som endrer det økonomiske spillet. Man venter at det vil generere mer enn 130 milliarder dollar i økonomisk aktivitet de neste 30 åra.

Universitetet skal ikke være en utvidelse av Technion og Cornell slik de er i dag. Det skal være noe nytt og nyskapende.

Årets Nobelpristaker i kjemi gikk for øvrig til en forsker som arbeider ved Technion-universitetet, professor Dan Shechtman.

 

Kilde: Dagsrevyen på IBA (Israel Broadcasting Authority) 20. desember 2011.

 

Forrige artikkelDershowitz: Kjøl dere ned
Neste artikkelNRK forklarer hvorfor sivile kan bli drept i luftangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no