Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels cybersikkerhet er blant verdens beste

Til tross for noen suksessfulle angrep fra fiendtlige hackergrupper mot israelske nettsteder er Israel ledende i verden når det gjelder cybersikkerhet.

McAfee og tenketanken Security and Defense Agenda (sikkehets- og forsvarsagenda) sier at Israel er en av de sikreste landene i verden når det gjelder internett.

Israel har den siste tiden vært under harde angrep fra fiendtlige hackere. Til tross for dette, står landet høyt oppe på listen over de landene, sammen med Finland og Sverige, som beskytter seg best mot cyberangrep, melder Ha’aretz.

Rapporten forklarer et av teknologiens paradokser: Jo mer et land er avhengig av teknologi og datamaskiner, jo mer sårbar er det også for å bli angrepet. Samtidig gir utviklingen av datasikkerhet og det potensielle angrepet forståelse og videreutvikling av systemer og mulighet til å forstå mulige angrep bedre.

 

Den egentlige faren er andre land og kriminelle organisasjoner

Isaac Ben-Israel, som er professor ved Tel Aviv universitet og sikkerhetsrådgiver for statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel er i stand til å blokkere nesten alle cyberangrep. Han mener at mindre grupper av hackere som har vært aktiv i det siste, kan være noe til skade, men den store trusselen er andre land og store kriminelle organisasjoner.

Ben-Israel understreket at cyberkrig kan være like skadelig som vanlig krig. Vann- og elektrisitetstilførsel kan bli sabotert «uten at et eneste skudd blir avfyrt». Det kan også annen vital infrastruktur.

 

Skal bli enda sikrere

Israel endret sin lovgivning rundt datasikkerhet i 2002 for å passe på at viktige institusjoner er beskyttet under et potensielt cyberangrep. Israel er i ferd med å opprette en spesiell cybersikkerhetsadministrasjon for å takle dagens utfordringer. Beslutningen om den nye cyberadministrasjonen hadde allerede blitt tatt før cyberangrepene på Israel de siste månedene, og kommer på anbefaling av en komite ledet av Ben-Israel.

Den nye administrasjonen kommer til å koordinere de nasjonale sikkerhetsorganene og den israelske forsvarsindustrien for å utvikle avanserte systemer for å takle cyberkrigføring.

Rapportene ligger ute på internett her.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart