Iransk delegasjon til Agritech Israel 2012

Skjermdump fra Agritechs nettside.
Skjermdump fra Agritechs nettside.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Agritech arrangeres i år fra 15. til 17. mai. Mye kan skje innen den tid, men hittil ser det ut til at tre iranerne setter godt landbruk og forretning foran konflikten mellom Israel og sitt hjemland, skriver Yedioth Aharonoth. Tre iranere med dobbelt statsborgerskap har meldt seg på til den tre dager lange konferansen i Tel Aviv. Det har også to hundre leverandørselskaper, som vil vise sine teknologi og innovasjon innen ørkenjordbruk.

 

Vil kjøpe drivhusutstyr

Iran og Israel har ingen diplomatiske forbindelser eller handelsavtaler av noe slag, og spenningen har vært stor mellom de to landene den siste tiden på grunn av Irans atomprogram. De tre iranerne skal være spesielt interesserte i å komme til Agritech og lære mer om og kjøpe drivhusutstyr. Hvis en avtale skulle bli inngått, vil alt utstyr bli levert via et tredje land, forteller Yedioth Aharonoth.

 

Landbruk først

Det er ikke første gang Agritech tiltrekker seg deltakere fra land man ikke skulle tro ville sette sin fot på israelsk jord. Tidligere har forretningsfolk fra Jordan og Tyrkia kommet. Det er  vel kanskje ikke helt overraskende i og med at de sliter med mange av de samme utfordringene i landbruket som Israel, og at landene allerede har etablert diplomatiske bånd. Mer overraskende er det at delegater fra arabiske land som ikke har noe slikt forhold til Israel også har kommet, som bønder fra Irak og De Forente Arabiske Emirater. Også disse landene har store jordbruksutfordringer som likner på de spørsmålene Israel står overfor vedrørende vannbruk, vannrensing, ørkenjordbruk og maksimalisering av begrensede naturlige ressurser. Med Israel som en av de ledende utviklerne på markedet innen ørkenlandbruk, er det mye de kan hente på konferansen.

Du kan lese mer om Agritech på messens nettsider.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag