Halvparten av foreldrene i Israel vil anbefale barn å bli forskere

Tre av fire israelere mener landet investerer for lite penger i vitenskapelig forskning og utvikling, viser en undersøkelse som Det nasjonale rådet for forsknings- og utviklingsinstitusjoner har publisert.

Undersøkelsen om israeleres forhold til forskning ble publisert på Albert Einsteins bursdag 14. mars.
Undersøkelsen om israeleres forhold til forskning ble publisert på Albert Einsteins bursdag 14. mars.

71 prosent mener Israel også må investere statlige midler i private forskningsinstitusjoner, slik vi har hatt tradisjon for i Norge.

– Det er oppmuntrende å se at befolkningen setter forskning og utvikling høyt, sier formann i rådet, professor Yitzhak Ben-Yisrael, til Jerusalem Post.

Undersøkelsen hadde også som mål å definere hvordan forskning som yrke blir ansett i forhold til andre yrker. På toppen av skalen kom medisinsk personell, mens vitenskapelige forskere kom på andreplass. Deretter fulgte ingeniører, lærere og ansatte i IDF. Sist ut kom medlemmene i Israels nasjonalforsamling, Knesset.

På spørsmål om hvilke yrker en ville anbefalt for sine barn, scoret lege høyt. 68 prosent hadde dette yrket på første- eller andreplass, mens 50 prosent hadde forsker på en av de samme plassene. Dårligst ut, i tillegg til politikeryrket, kom blant annet politi, idrettsutøver og journalist.

De spurte gav Israel 7,9 av 10 poeng da de ble spurt om hvor bra de anså Israel å være når det gjelder forsknings og teknologi. 80 prosent mente at Israel er like gode eller bedre enn andre industriland.

Forrige artikkelAmerikanere åpner for angrep mot Irans atomprogram
Neste artikkelSlik dras nye streker i løgnbildet om Israel som barnemorder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no