Halvparten av foreldrene i Israel vil anbefale barn å bli forskere

Tre av fire israelere mener landet investerer for lite penger i vitenskapelig forskning og utvikling, viser en undersøkelse som Det nasjonale rådet for forsknings- og utviklingsinstitusjoner har publisert.
Undersøkelsen om israeleres forhold til forskning ble publisert på Albert Einsteins bursdag 14. mars.
Undersøkelsen om israeleres forhold til forskning ble publisert på Albert Einsteins bursdag 14. mars.

71 prosent mener Israel også må investere statlige midler i private forskningsinstitusjoner, slik vi har hatt tradisjon for i Norge.

– Det er oppmuntrende å se at befolkningen setter forskning og utvikling høyt, sier formann i rådet, professor Yitzhak Ben-Yisrael, til Jerusalem Post.

Undersøkelsen hadde også som mål å definere hvordan forskning som yrke blir ansett i forhold til andre yrker. På toppen av skalen kom medisinsk personell, mens vitenskapelige forskere kom på andreplass. Deretter fulgte ingeniører, lærere og ansatte i IDF. Sist ut kom medlemmene i Israels nasjonalforsamling, Knesset.

På spørsmål om hvilke yrker en ville anbefalt for sine barn, scoret lege høyt. 68 prosent hadde dette yrket på første- eller andreplass, mens 50 prosent hadde forsker på en av de samme plassene. Dårligst ut, i tillegg til politikeryrket, kom blant annet politi, idrettsutøver og journalist.

De spurte gav Israel 7,9 av 10 poeng da de ble spurt om hvor bra de anså Israel å være når det gjelder forsknings og teknologi. 80 prosent mente at Israel er like gode eller bedre enn andre industriland.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise