Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kina vil «importere» israelsk gründerånd

Hvis israelske teknologiselskaper "eksporterer" sin israelske gründerånd til storbyen Changzhou (bildet), skal de til gjengjeld legge til rette for at de kan oppnå betydelige inntekter i Kina, lover Stone Shi. (Foto: Dharbigt Mærsk)
Hvis israelske teknologiselskaper "eksporterer" sin israelske gründerånd til storbyen Changzhou (bildet), skal de til gjengjeld legge til rette for at de kan oppnå betydelige inntekter i Kina, lover Stone Shi. (Foto: Dharbigt Mærsk)
Israels kultur for innovasjon er noe Kina trenger, mener kommuneleder for industrien i Changzhou, Stone Shi. Han ønsker å "importere" israelsk gründerånd til Kina.

Leder for industrisonen i den kinesiske storbyen Changzhou, Stone Shi, ønsker å lære av israeleres innovasjonsevne og pågangsmot. Israel er det landet i verden hvor det etableres flest nye bedrifter per innbygger, særlig i teknologisektoren.

Sammen med en delegasjon fra forretningsmiljøet i byen, ordføreren og en delegasjon fra den kinesiske regjeringen, reiste Stone til Israel for å opprette kontakter i teknologisektoren. Changzhou forsøker å etablere seg som et teknologisk hovedsete i Kina. På tross av at selskaper som Samsung, Sony og Toshiba har fabrikker i byen, ser industrilederen det som svært viktig å få kontakter i Israel.

 

Mangler «det lille ekstra»
– Mesteparten av arbeidet som blir tilbudt her [hos de store utenlandske selskapene] er monteringsarbeid. Når arbeidernes lønninger stiger, vil det komme til et punkt der selskapene synes at arbeidskraften er for dyr. Vi må forberede oss på en framtid der vi kan utvikle vår egen teknologiindustri, ved bruk av våre egne talenter, sier han til Times of Israel.

Stone mener landets entreprenører har lært en masse av at store selskaper har vært tilstede i landet og spredt kunnskap. Men han mener fortsatt Changzhou mangler «det lille ekstra» der mennesker våger å satse på sine ideer, selv om de kan mislykkes. Det er her han ønsker at kinesiske entreprenører kan lære av israelerne.

– Kina er veldig interessert i å importere Israels gründerånd. Våre kulturer er kanskje ulike, men vi er begge veldig praktiske folkeslag. Jeg vet at mange israelske selskaper ser på Kina som en stor inntektsmulighet, og det kan det absolutt være. Dette er en gylden mulighet for oss til å hjelpe hverandre, fortsatte Stone.

 

Signerte avtale
Stone Shi er særlig interessert i «all høyteknologi, med alternativ energi og miljøteknologi».

– Kina trenger hjelp på disse områdene, understreker han.

I tillegg forklarer han at Kina både har problemer med forurenset drikkevann og manglende evne til å forsyne seg selv med mat. På begge disse feltene har Israel klart å overvinne sine problemer, understreker han.

Kineserne har foreløpig undertegnet en avtale med det israelske selskapet Matrix IT, som skal åpne et nytt utviklingssenter i Changzhou.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart