Google Street View lanseres i Israel

Googles 3D-kart på bakkenivå er allerede en velkjent og velbrukt tjeneste i Norge. Men i Israel lanseres tjenesten først neste uke.

Slike biler med 360-graders kamera på taket brukte Google rundt om i hele verden, da de skulle konstruere en digitalisert versjon av gater og veier på bakkenivå. (Foto: Järna Kommunikation)
Slike biler med 360-graders kamera på taket brukte Google rundt om i hele verden, da de skulle konstruere en digitalisert versjon av gater og veier på bakkenivå. (Foto: Järna Kommunikation)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Under en seremoni i Tel Aviv 22. april vil Google i Israel lansere deres tjeneste “Street View” lokalt. I Norge har vi brukt denne tjenesten en god stund allerede, blant annet gjennom karttjenester på iOS- eller Android-telefoner.

Men i Israel finnes det mange sensitive militære og sivile områder som en av sikkerhetsmessige årsaker ikke ønsker skal bli lagt ut på nettet tilgjengelig for alle. Derfor har forhandlingen med myndighetene om hvilke områder av Israel Google skal få lov til å inkludere i Street View-tjenesten og ikke, tatt lengre tid enn normalt.

Blant annet gatene i Jerusalem, Tel Aviv, Haifa og turistattraksjoner som Genesaretsjøen, Dødehavet, Nasaret og Ramon-krateret vil bli gjort tilgjengelig gjennom Google Street View, rapporterer Times of Israel.

Forrige artikkelBarak støtter suspensjon av soldat
Neste artikkel1.200 palestinske fanger sultestreiker
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no