Israel og USA lover mer jordbrukssamarbeid med Afrika

De to landene kommer til å forbedre tosidig samarbeid om matsikkerhet i Afrika. Israel blir tatt alvorlig på utviklingstemaer, også i FN, sier ambassadør Daniel Carmon.

Logoen til USAID
Logoen til USAID

MASHAV, Israels organ for internasjonalt utviklingssamarbeid, og det amerikanske organet forinternasjonal utvikling, USAID, undertegnet onsdag et vilkårsmemorandum for å forbedre tosidig samarbeid om matsikkerhet. Det er også kjent som “Brødfø framtiden-prosjektet”. For øyeblikket fokuserer prosjektet på Etiopia, Rwanda, Tanzania og Uganda.

USAIDs administrator, Rajiv Shah, sier at USA anerkjenner Israels prestasjoner “innen spesifikke områder som er av økende verdi for noen av våre topprioriteringer”. Spesielt Israels ekspertise innen vannforvaltning, tørrlandsadministrasjon og “evnen til å gjøre om ufruktbart land til meget produktive gårder.”

De to organene planlegger å jobbe sammen om å forbedre jordbruksproduktivitet og -produksjon, redusere tap både før og etter innhøstingen, samt irrigasjon- og vannteknologi. De ønsker å implentere forskning og utviklingsresultater i forhold til kjønn, kapasitetsbygging, næring og klimaendring.

Israels forpliktelse å hjelpe utviklingsland
Ambassadør Daniel Carmon, som er leder for MASHAV, fortalte Ha’aretz at utvikling får en viktigere og viktigere rolle innen utenrikspolitikk.

– Det er vår forpliktelse som et OECD-medlem å hjelpe til med utviklingen av andre land. Det er vårt humanitære kall og det er også vår interesse å utvikle nærere forhold til landene ved Afrikas horn, mener Carmon.

MASHAV har arbeidet i 54 år med situasjonen i utviklingsland, forteller Carmon. Israel pleide selv å være et utviklingsland som fant måter å på en suksessfull måte takle utfordringer u-land står overfor i dag.

– Vi har ikke et budsjett slik våre europeiske partnere eller USA har, men vi har unik teknologi og spesialister som kan hjelpe med å forlenge grønnsakers varighet, forbedre produksjon og post-produksjon og med å myndiggjøre kvinner gjennom jordburk. Vi kan til og med kalle Israel en “jordbrukssupermakt”, forklarer Carmon.

Fattigdom, vannmangel og sult ikke-politiske utfordringer
Carmon, som tidligere var Israels viseambassadør i FN, kjenner til frustrasjonen når en prøver å få igjennom positive prosjekter som kommer på initativ fra Israel.

– Jeg tror at til tross for den regelmessige stemmingen mot oss i FNs generalforsamling, så er det mye respekt for Israel på områder slik som utvikling. Vi har resolusjoner på dette som til og med arabiske land ikke kunne forkaste. Fattigdom, vannmangel og sult – disse er ikke-politiske utfordringer, og noen ganger lykkes vi med å gjøre dem ikke-politiske til og med i FN, sier Carmon.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise