Israelsk firma skal gjøre bomullsavlingene rikere

Ved hjelp av israelsk jordbruksteknologi kan planter bli mer motstandsdyktige mot insekter og tørke og gi større avling. Nå skal Rosetta Green samarbeide med frøprodusenten Bayer om å bedre bomullsavlingene.

Insekt på bomullsplante. (Foto: teejaybee, flickr.com
Insekt på bomullsplante. (Foto: teejaybee, flickr.com

Rosetta Green, et israelsk jordbruksteknologisk firma, er valgt av den internasjonale frøprodusenten Bayer CropScience AG til å samarbeide om et prosjekt som kommer til å forbedre bomullsavlinger. Rosetta Green har utviklet microRNA gen som kan erstatte behovet for plantevernmidler. Genet kan gjøre en plante, for eksempel bomull, motstandsdyktig mot insekter som tidligere ville drepe dem.

På 1990-tallet fant man ut at mikroRNA fungerer som sjefsgen-regulator i planter og pattedyr. Ved hjelp av denne informasjonen, har Rosetta Green klart å manipulere mikroRNAet til bomull, soyabønner, mais og andre avlinger.

– Slike utviklinger kan betydelig øke området hvor avlinger kan bli sådd og gradvis dyrke fler og fler avlinger i tørre områder med begrenset vanntilgang eller tilgang til kun brakkvann, forklarer daglig leder Amir Avniel, meddeler Green Prophet

Rosettas datterselskap, Rosetta Genomics, bruker microRNA til å kontrollere essensielle evner i planter og alger. Firmaet hevder at deres mikroRNA forbedrer oljeinnholdet i algen og kan gjøre avlingene mer motstandsdyktige når det er tørke.

Du kan finne ut mer om Rosetta Green på deres hjemmesider.

 

Forrige artikkelEgypt er villige til å forhandle fram ny gassavtale
Neste artikkelDrusisk professor utnevnt til ambassadør i New Zealand
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag