Elbit vant kontrakt med hæren i Finland

Finske soldater på øvelse. (Illustrasjonsfoto: Expert Infantry, flickr.com)
Finske soldater på øvelse. (Illustrasjonsfoto: Expert Infantry, flickr.com)

Det er foreløpig ikke klart hvor mye penger Elbit Systems kan tjene på dette, skriver selskapet på sine nettsider. Men det er trolig en saftig avtale i vente for selskapet, som produserer høyteknologiske militærprodukter på en rekke forskjellige områder.

Løsningene Elbit skal levere inkluderer blant annet avansert observasjonsutstyr (MARS), programvare som øker forståelsen soldaten har over situasjonsbildet, samt nye soldatradioer (PNR1000). I tillegg skal de forsyne den finske hæren med ustyr som bidrar til å øke kampdyktigheten på områder som rekognisering, feltdominans og generelle infanterioppdrag.

– Vi er stolte over at Finland, en av NATOs fredspartnere, har valgt våre systemer etter tett konkurranse, som inkluderte felttester i Lapland. Denne seieren bekrefter igjen vår ledende rolle som leverandør av avanserte systemløsninger for soldater, uttaler direktør Bezhalel Machlis.

Finland velger med dette totalt annerledes enn Norge. Den rødgrønne regjeringen utelukket i september 2009 Elbit Systems Ltd. fra Statens pensjonsfond.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag