Elbit vant kontrakt med hæren i Finland

Det israelske selskapet Elbit skal forsyne finske fotsoldater med avansert militærteknologi og øke finnenes kampdyktighet på en rekke områder.

Finske soldater på øvelse. (Illustrasjonsfoto: Expert Infantry, flickr.com)
Finske soldater på øvelse. (Illustrasjonsfoto: Expert Infantry, flickr.com)

Det er foreløpig ikke klart hvor mye penger Elbit Systems kan tjene på dette, skriver selskapet på sine nettsider. Men det er trolig en saftig avtale i vente for selskapet, som produserer høyteknologiske militærprodukter på en rekke forskjellige områder.

Løsningene Elbit skal levere inkluderer blant annet avansert observasjonsutstyr (MARS), programvare som øker forståelsen soldaten har over situasjonsbildet, samt nye soldatradioer (PNR1000). I tillegg skal de forsyne den finske hæren med ustyr som bidrar til å øke kampdyktigheten på områder som rekognisering, feltdominans og generelle infanterioppdrag.

– Vi er stolte over at Finland, en av NATOs fredspartnere, har valgt våre systemer etter tett konkurranse, som inkluderte felttester i Lapland. Denne seieren bekrefter igjen vår ledende rolle som leverandør av avanserte systemløsninger for soldater, uttaler direktør Bezhalel Machlis.

Finland velger med dette totalt annerledes enn Norge. Den rødgrønne regjeringen utelukket i september 2009 Elbit Systems Ltd. fra Statens pensjonsfond.

Forrige artikkelJordan får mindre hjelp i Washington
Neste artikkelMer kunnskap om norsk antisemittisme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no