Israelske forskere har utviklet rusfri marihuana

Ingen land i verden bruker marihuana mer som medisin enn Israel. Bruken vil sannsynligvis øke etter at forskere har dyrket fram en variant som ikke gir rus.

(Illustrasjonsfoto: floresyplantas.net, flickr.com)
(Illustrasjonsfoto: floresyplantas.net, flickr.com)

I dagsrevyen på engelsk på IBA 28. juni 2012 ble spørsmålet om marihuana til medisinsk bruk tatt opp. Israel bruker marihuana medisinsk mer enn noe annet land i verden. De som får bruke marihuana, er blant andre folk med kroniske smerter, en del psykiatriske lidelser, en del typer betennelser, en del hjertelidelser og diabetes.

Nå har israelske forskere dyrket fram en ny variant av planten som brukes til å utvinne marihuana. Marihuana fra denne planten har de kvalitetene som gjør den egnet til medisinsk bruk. Men den gir ikke rus. Denne planen skulle derfor kunne gi marihuana som er en billig medisin uten bivirkninger.

Les mer i en artikkel fra nyhetsbyrået AFP 30. mai 2012.

 

Forrige artikkelKamp om ultraortodokses militærtjeneste
Neste artikkelEinar Gerhardsen hyllet Israels demokrati
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no