Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nye telefoner skaper sikkerhetsproblemer

Ferske israelske rekrutter sender en siste tekstmelding hjem før de får beskjed om å slå av sine private mobiltelefoner. (Illustrasjon: IDF)
Ferske israelske rekrutter sender en siste tekstmelding hjem før de får beskjed om å slå av sine private mobiltelefoner. (Illustrasjon: IDF)
IDF tilpasser seg stadig den teknologiske utviklingen, både i forhold til populære smarttelefoner og den hyppige cyberovervåkingen som finner sted i Midtøsten.

Det israelske forsvaret har kommunisert ved et system som kalles Mirs. Nå skal hundrevis av offiserer få nye smart-telefoner i stedet for. De er på GSM-nettverket. (Håper leserne vet mer enn meg om hva dette betyr.) Nå vil de israelske offiserene blant annet ha tilgang på et stort antall apper.

Men selv om det nye systemet uten tvil er bedre enn det gamle på mange måter, er mange i etterretningen bekymret. For de nye telefonene er letter å ta kontroll over utenfra, altså fjernkontroll. De frykter at uvedkommende kan skru på mikrofonene og altså høre hva som skjer der telefonen er, at de kan få oversendt meldinger og bilder, og likeså at uvedkommende kan finne ut hvor telefonen (og dermed telefonens eier) befinner seg. Og alt dette altså uten fysisk å være i nærheten av telefonen.

Bekymringene øker ytterligere når man tenker på at offiserene kan lagre hemmelig informasjon på telefonen: Bilder (for eksempel av baser), klassifisert tekstmeldinger og opptak av møter.

Tiltak
For å forsøke å forhindre slik misbruk som nevnt, vil alle som får de nye telefonene få retningslinjer for bruk. Blant annet skal de ikke få komme inn i hemmelige områder (kommandoposter og møterom) og en kan ikke brukes under en del typer operasjoner.

Telefonene vil ha innebygd programmer som skal redusere faren fra inntrengere. Riktignok vil ikke alle angrep kunne stanses. Men man vil kunne se når slike ”angrep” finner sted, så man kan reagere raskt i forhold til det.

Forsvaret planlegger også å starte en stor kampanje om å bruke datamaskiner forsiktig. Det har nok skjedd store endringer på spionfronten de senere år.

Kilde: En artikkel av Yoav Zitun på ynetnews.com 30. juli 2012.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart