Nytt “israelsk” virus oppdaget

Denne gangen er det libanesiske banker som har blitt hacket av det nye viruset Gauss.

Illustrasjon: Wikipedia
Illustrasjon: Wikipedia

Viruset skal være svært likt Flame-viruset som har rammet Midtøsten de siste årene. Det var det russiske antivirusselskapet Kaspersky Labs som først identifiserte dataormen og utviklet en måte å knekke det på. Nå har de også avslørt Gauss, som ifølge dem selv allerede har blitt deaktivert.

Samtidig er analytikere ifølge Times of Israel enige nok en gang om at det må være Israel og/eller USA som står bak det siste funnet. Mistanken styrkes ved at de fleste oppdagelsene av viruset har skjedd i Libanon, Israel og de palestinske selvstyreområdene.

– Gauss er designet for å samle så mye informasjon som mulig fra de systemene den rammer som mulig, i tillegg til å stjele koder fra ulike banksystemer og sosiale nettverk, e-post- og chatteprogrammer, opplyser Kaspersky.

De forklarer også at det er svært mange likheter mellom Gauss-viruset, Flame, Duqu og Stuxnet. Samme produsent mener de “med ganske høy grad av sikkerhet” står bak samtlige av disse. Siden Iran har vært målet for de forrige tre virusene, er det ikke usannsynlig at Gauss er ute etter informasjon om Teherans “terrorvenner” Hizbollah. Trolig også med sabotasje av deres virksomhet i sikte.

Forrige artikkel– Smuglerstans dersom Egypt gjenåpner Rafah
Neste artikkel– Abbas ordnet penger til München-terror
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no