Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Beviste hvorfor sigaretter hjelper mot Parkinson

Forskere ved Universitetet i Tel Aviv (bildet) har deltatt i prosjektet. (Foto: Anatoli Axelrod)
Forskere ved Universitetet i Tel Aviv (bildet) har deltatt i prosjektet. (Foto: Anatoli Axelrod)
Forskere ved ulike institusjoner i Israel har funnet den genetiske mekanismen som gjør at røykere og snusere beskyttes mot Parkinson.

Det har lenge vært kjent i legevitenskapen at nikotin kan hjelpe både mot utviklingen av Parkinson for personer som har arvet genene, og til å bremse sykdomsutviklingen hos dem som allerede har fått diagnosen. Men hvorfor det er slik, er det ingen som har visst med sikkerhet.

Hjelper de avhengige
Nå har imidlertid israelske forskere funnet svaret, skriver Ha’aretz. En stor undersøkelse har blitt utført av ledende eksperter både fra Hadassah-sykehuset, Det hebraiske universitet, Beilinson-sykehuset, Universitetet i Tel Aviv og forskningsinstitusjoner i Milano. De har samlet inn blodprøver fra 677 Parkinson-pasienter, hvorav 438 aldri har røykt og 239 røyker nå eller gjorde det en gang tidligere.

Det forskerne kom fram til var at nikotinavhengighet beskytter mot utviklingen av Parkinson, men kun hos dem som allerede hadde vært nikotinavhengig før sykdommen brøt ut. Genene CHRNB-3, -4 og -5 viste seg å arbeide mer effektivt i kroppens indre kamp mot sykdommen, dersom de ble utsatt for nikotinstimulering fra pasienter i denne gruppen. Dopaminproduserende celler i hjernen døde også saktere ut, viste undersøkelsen.

Rammer sentralnervesystemet
Forskningsresultatene kan ifølge forskerne føre til utviklingen av nye medisiner som kan være med å bremse utviklingen av sykdommen.

Parkinsons sykdom er den nest vanligste genetiske sykdommen i verden, som rammer sentralnervesystemet i kroppen. Celler i hjernen som produserer stoffet dopamin dør ut og fører til at pasienten svekkes gradvis både bevegelsesmessig, motorisk og kognitivt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart