IDF trapper opp cyberkrigen

Israels digitale infrastruktur er stadig “under angrep”, opplyser statsminister Benjamin Netanyahu.

Terminalvindu (Illustrasjon: Wikipedia)
Terminalvindu (Illustrasjon: Wikipedia)

Det israelske forsvaret har innført nye retningslinjer for såkalt “cyberkrigføring” og er for øyeblikket i gang med å skaffe seg nye soldater til slike oppdrag. En økt del av forsvarsbudsjettet vil også bli satt av til denne stadig viktigere delen av internasjonal krigføring.

– Dette er ikke bare en sak for IDF, men det påvirker hele staten som helhet. Jeg tror viktigheten av denne delen av forsvarsarbeidet, særlig i et land som Israel som har avansert teknologi og som er avhengig av kommunikasjons- og datautstyr, er ganske åpenbar. Vi gjør alt vi kan for å sikre at staten, med dens ulike organer, får den beskyttelsen de trenger, forklarer en kilde i IDF til Ha’aretz.

Mandag erklærte statsminister Benjamin Netanyahu at Israel er under cyberangrep fra utlandet.

– Vi ser stadig flere forsøk på å gjennomføre et cyberangrep mot Israels digitale infrastruktur. Hver dag er det mange forsøk på å trenge inn i Israels datanettverk, sa Netanyahu.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise