Davutoglu mener Syria må svare på israelsk angrep

Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu reagerer på at det syriske regimet ikke har løftet en finger etter den israelske luftaksjonen over deres territorium.
Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu under et møte i FNs sikkerhetsråd. (Foto: Jenny Rockett, UN Photo)
Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu under et møte i FNs sikkerhetsråd. (Foto: Jenny Rockett, UN Photo)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– Hvorfor har ikke [Syrias president Bashar] Assad gjort så mye som å kaste småstein mot de israelske jagerflyene som fløy over palasset hans og ydmyket verdigheten til hans land? Hvorfor har ikke den syriske armé svart på den israelske aksjonen, etter 22 måneder der de har angrepet sitt eget uskyldige folk – fra luften med jagerfly og på bakken med artilleriild? undrer Davutoglu.

Uttalelsene fra utenriksministeren kom lørdag da han var på vei til München for å delta på en internasjonal konferanse om Syria, som også Israels forsvarsminister Ehud Barak er ventet å delta på. Den tyrkiske politikeren går langt i å påstå at regimet i Syria har samarbeidet med Israel.

– Finnes det en hemmelig avtale mellom Assad og Israel? For Assad-regimet misbruker bare. For hvorfor bruker du ikke den samme makten du tar i bruk mot forsvarsløse kvinner også mot Israel? De har jo vært landets fiende siden de ble opprettet, sier Davutoglu.

Ha’aretz e-poster hacket
Den syriske hackergruppen Syrian Electronic Army (SEA) sikret seg denne uken tilgang til over 80 e-postkontoer og passord til ansatte i den israelske avisen Ha’aretz. Flere av de som har blitt berørt av dette er journalister og redaktører. Kort tid etter at SEA sendte ut en e-post til samtlige av disse kontoene, slo e-post-serveren seg av. En rekke interne dokumenter og sensitiv korrespondanse skal ha havnet i deres hender.

Dagen i forveien klarte hackerne å ta kontroll over hjemmesiden og publiserte følgende tekst: “Neste gang vil vi angripe statlige nettsider i Israel.” Avisen melder at de vil forbedre sitt sikkerhetssystem som følge av hendelsene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise