Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Testet oppdatert forsvarsrakett

Tidligere prøveoppskytning av Arrow-3. (Foto: Skjermdump fra YouTube-klipp fra IsraelMoDonline)
Tidligere prøveoppskytning av Arrow-3. (Foto: Skjermdump fra YouTube-klipp fra IsraelMoDonline)
De nye forsvarsrakettene Arrow-3 gjennomgikk en vellykket test mandag. Rakettene er blant de mest avanserte av sitt slag i verden.

Det var forsvarsdepartementets avdeling for utvikling av våpen og teknologisk industri som gjennomførte prøveoppskytningen sentralt i Israel. Arrow-3 er et samarbeidsprosjekt mellom israelske og amerikanske forsvarsmyndigheter, opplyser Yedioth Aharonoth.

Under testen fikk Israel muligheten til å se hvordan det oppdaterte langdistansesystemet fungerer i praksis og sikre at ytelsen er som den skal være. Ifølge Wikipedia skal det treffe 99 prosent av målene, men likevel være forholdsvis rimelig å kjøpe. Hvert batteri koster mellom 10 og 15 millioner kroner. Arrow-3 kan avskjære eller tilintetgjøre raketter som er minst 100 kilometer borte.

«Komplett» rakettforsvar
Sammen med Iron Dome, som har en rekkevidde på mellom 4 og 70 kilometer, samt «Tryllestaven» (også kalt «Davids slynge») med sin rekkevidde på mellom 40 og 300 kilometer, håper IDF å kunne forsvare så mye av israelsk luftrom som mulig mot innkommende raketter. Enkelte israelske journalister beskriver det som et beskyttende «jernteppe» over landet, da i en langt mer positiv forstand enn ordets opprinnelige beskrivelse av forholdene under det gamle sovjetregimet.

– Denne suksessfulle testen er en milepæl når det gjelder Israels operative og forsvarsmessige evner mot trusler i regionen. Dette var den første testen av systemet som har blitt utviklet i årevis. Systemet må fortsatt gjennomgå flere tester før det kan brukes operativt, forklarer forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Se video fra en tidligere test av Arrow-3 her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Mlh6ILsZ9GI[/youtube]


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart