Testet oppdatert forsvarsrakett

Tidligere prøveoppskytning av Arrow-3. (Foto: Skjermdump fra YouTube-klipp fra IsraelMoDonline)
Tidligere prøveoppskytning av Arrow-3. (Foto: Skjermdump fra YouTube-klipp fra IsraelMoDonline)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det var forsvarsdepartementets avdeling for utvikling av våpen og teknologisk industri som gjennomførte prøveoppskytningen sentralt i Israel. Arrow-3 er et samarbeidsprosjekt mellom israelske og amerikanske forsvarsmyndigheter, opplyser Yedioth Aharonoth.

Under testen fikk Israel muligheten til å se hvordan det oppdaterte langdistansesystemet fungerer i praksis og sikre at ytelsen er som den skal være. Ifølge Wikipedia skal det treffe 99 prosent av målene, men likevel være forholdsvis rimelig å kjøpe. Hvert batteri koster mellom 10 og 15 millioner kroner. Arrow-3 kan avskjære eller tilintetgjøre raketter som er minst 100 kilometer borte.

“Komplett” rakettforsvar
Sammen med Iron Dome, som har en rekkevidde på mellom 4 og 70 kilometer, samt “Tryllestaven” (også kalt “Davids slynge”) med sin rekkevidde på mellom 40 og 300 kilometer, håper IDF å kunne forsvare så mye av israelsk luftrom som mulig mot innkommende raketter. Enkelte israelske journalister beskriver det som et beskyttende “jernteppe” over landet, da i en langt mer positiv forstand enn ordets opprinnelige beskrivelse av forholdene under det gamle sovjetregimet.

– Denne suksessfulle testen er en milepæl når det gjelder Israels operative og forsvarsmessige evner mot trusler i regionen. Dette var den første testen av systemet som har blitt utviklet i årevis. Systemet må fortsatt gjennomgå flere tester før det kan brukes operativt, forklarer forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Se video fra en tidligere test av Arrow-3 her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Mlh6ILsZ9GI[/youtube]Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag