Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Obama får en mini-gave fra Netanyahu

Både den amerikanske og den israelske uavhengighetserklæringen har fått plass på den svarte prikken, som du såvidt kan se i den blanke esken nede til venstre. (Foto: Technion, YouTube)
Både den amerikanske og den israelske uavhengighetserklæringen har fått plass på den svarte prikken, som du såvidt kan se i den blanke esken nede til venstre. (Foto: Technion, YouTube)
President Barack Obama får en svært liten versjon av Israels og USAs respektive uavhengighetserklæringer.

Når statsledere kommer på besøk til et land, er det vanlig diplomatisk praksis at de begge utveksler gaver seg i mellom. Det blir intet unntak i fra denne regelen når USAs president Barack Obama kommer til Israel onsdag.

Statsminister Benjamin Netanyahu skal gi presidenten en Jerusalem-stein fra Den andre tempelperioden med en innfelt gullbelagt silikonbrikke hvor uavhengighetserklæringen til hvert av landene står risset inn. Nedrissingen går ikke lenger enn 20 nanometer (0,00002 milimeter) inn i den. Den totale tykkelsen på brikken er 1/320-del av diameteren til et hårstrå.

Jobben er gjort ved det teknologiske universitetet i Haifa, Technion, som sier til Times of Israel at de er stolte over gaven som Obama vil ta med seg hjem.

Se en presentasjon av gaven her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FVnI9-8N3yw[/youtube]

En fersk måling fra amerikanske Gallup i anledning Obamas statsbesøk til Israel, viser at langt flere israelere er positive til en palestinsk stat enn det amerikanerne er. Kun 44 prosent av amerikanerne svarer at de støtter opprettelsen av en palestinsk stat, mens 37 prosent er imot. I Israel er 54 prosent for og 38 prosent imot.

48 prosent av amerikanere mener at Obama-administrasjonen først og fremst må legge mer press på palestinerne for å få igang fredsprosessen, mens 25 prosent mener det er viktigere å legge press på Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart