Obama får en mini-gave fra Netanyahu

President Barack Obama får en svært liten versjon av Israels og USAs respektive uavhengighetserklæringer.
Både den amerikanske og den israelske uavhengighetserklæringen har fått plass på den svarte prikken, som du såvidt kan se i den blanke esken nede til venstre. (Foto: Technion, YouTube)
Både den amerikanske og den israelske uavhengighetserklæringen har fått plass på den svarte prikken, som du såvidt kan se i den blanke esken nede til venstre. (Foto: Technion, YouTube)

Når statsledere kommer på besøk til et land, er det vanlig diplomatisk praksis at de begge utveksler gaver seg i mellom. Det blir intet unntak i fra denne regelen når USAs president Barack Obama kommer til Israel onsdag.

Statsminister Benjamin Netanyahu skal gi presidenten en Jerusalem-stein fra Den andre tempelperioden med en innfelt gullbelagt silikonbrikke hvor uavhengighetserklæringen til hvert av landene står risset inn. Nedrissingen går ikke lenger enn 20 nanometer (0,00002 milimeter) inn i den. Den totale tykkelsen på brikken er 1/320-del av diameteren til et hårstrå.

Jobben er gjort ved det teknologiske universitetet i Haifa, Technion, som sier til Times of Israel at de er stolte over gaven som Obama vil ta med seg hjem.

Se en presentasjon av gaven her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FVnI9-8N3yw[/youtube]

En fersk måling fra amerikanske Gallup i anledning Obamas statsbesøk til Israel, viser at langt flere israelere er positive til en palestinsk stat enn det amerikanerne er. Kun 44 prosent av amerikanerne svarer at de støtter opprettelsen av en palestinsk stat, mens 37 prosent er imot. I Israel er 54 prosent for og 38 prosent imot.

48 prosent av amerikanere mener at Obama-administrasjonen først og fremst må legge mer press på palestinerne for å få igang fredsprosessen, mens 25 prosent mener det er viktigere å legge press på Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise