Technion sjette best i verden

Kun fem universiteter i verden er bedre på entreprenørskap og innovasjon enn Technion-universitetet i Haifa, viser en ny undersøkelse.

Studenthyblene til Technion-universitetet i Haifa. (Illustrasjon: Yoav Lerman, flickr.com)
Studenthyblene til Technion-universitetet i Haifa. (Illustrasjon: Yoav Lerman, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Massachusetts Intitute of Technology (MIT) har gjennomført undersøkelsen i samarbeid med det russiske innovasjonssenteret Skolkovo. Målet var å identifisere de mest innovative universitetene i verden, forklarer Times of Israel.

Technion-universitetet var et av to blant de ti beste, som ikke ligger i Europa eller USA. De to beste universitetene skal være MIT selv og Stanford University i USA, Technion blir rangert som nummer seks. Sammen med Imperial College i London beskrives Technion som “fremmadstormende giganter, med et rykte som har vokst betydelig de siste årene”. Totalt ble 120 universiteter i 20 land vurdert.

På rangeringen over landene som er best på innovasjon og entreprenørskap, havnet Israel på tredjeplass bak USA og Storbritannia. Rett bak havnet Sverige, Singapore, Tyskland, Sveits, Nederland, Kina og Canada.

– Technions posisjon blant verdens ti ledende universiteter på områder som innovasjon og entreprenørskap, bringer oss nærmere å oppnå målet: Å bli regnet blant verdens ti ledende universiteter, forklarer president Peretz Lavie.

Universitet ble grunnlagt i Haifa i 1912 og er Israels eldste. Tre Nobel-vinnere i kjemi er for øyeblikket ansatt her.

Forrige artikkelLikestillingsseksjon på gang ved Vestmuren
Neste artikkelEn løgn og en finte
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no