– Droner vil erstatte bemannede fly

I løpet av de neste 40-50 årene kommer ikke Israel lenger til å benytte seg av bemannede fly i kamp, mener israelsk offiser.

Israelsk dronefly (Foto: Zev Marmorstein, IDF)
Israelsk dronefly (Foto: Zev Marmorstein, IDF)

Ifølge den anonyme offiseren så er IAF i ferd med å utvikle droner som gjør at bemannede fly blir overflødige innen fire eller fem tiår. Kilden arbeider selv med utviklingen av de israelske dronene og sier stadig mer forskning på området blir gjennomført.

– Det skjer en prosess nå der vi overfører oppgaver fra bemannede til ubemannede kjøretøy. Denne trenden vil fortsette å bli sterkere.

Israel regnes som en pionér innenfor droneteknologien. Første gang de tok i bruk droner i krig, var under innledningen av Den andre Libanon-krigen i 1982, melder Times of Israel. Israelske selskaper regnes som verdensledende og selger droner til en rekke land, inkludert USA. Men tidligere IAF-general Isaac Ben-Israel er ikke helt enig i at ubemannede fartøy alene er framtiden.

– Droner spiller en større og større rolle i luftforsvaret. Innen et par tiår vil de kunne stå for én tredjedel eller halvparten av luftoppdragene. Men det er fortsatt mange ting en bare ikke kan gjøre, uten å benytte bemannede fly, mener han.

Forrige artikkelDen palestinske “start-up-nasjonen”
Neste artikkel19. Knesset åpner igjen etter ferie
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no