Facebook vil kjøpe israelske Waze for 5,7 milliarder

Den israelske crowdsource-appen Waze er på innkjøpslisten til Facebook. For noen måneder siden skal Apple ha fått avslått et bud.
Den israelske mobilappen Waze. (Foto: Skjermdump fra Waze.com)
Den israelske mobilappen Waze. (Foto: Skjermdump fra Waze.com)

Waze er et navigasjons- og kartprogram som tilbyr bilkjørere brukeroppdatert informasjon langs rutene som plottes inn. Det er et av de mest nøyaktige kartprogrammene på markedet for iOS- og Android-telefoner.

Det israelske selskapets definitive gjennombrudd kom i fjor sommer, da Apple sine iPhone-brukere klaget over alle feilene i det nylanserte Apple Maps og selskapets styreleder Tim Cook anbefalte Waze som et godt alternativ.

Ifølge den israelske teknologiavisen Calcalist skal forhandlingene mellom Waze-eierne og Facebook være inne i siste fase: De israelske eierne mottar halvparten av salgssummen på 5,7 milliarder kroner i penger og den andre halvparten i Facebook-aksjer.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise