Google ser ut til å vinne budkrig om israelsk app

Google blar opp 7,5 milliarder kroner for å kjøpe den israelske trafikkappen Waze.

Den israelske mobilappen Waze. (Foto: Skjermdump fra Waze.com)
Den israelske mobilappen Waze. (Foto: Skjermdump fra Waze.com)

Google og Facebook har vært i en måneds lang budkrig om Waze, etter at sistnevnte la inn et bud på mobilapplikasjonen 9. mai. Men førstegangsbudet på 5,7 milliarder skulle i stedet stige til 7,5 milliarder kroner, før en av dem trakk seg unna. For godt og vel ett år siden kom også Apple med et bud, uten å vinne fram, opplyser Jerusalem Post.

Waze er en israelsk mobilapplikasjon som regnes for å være et av de mest nøyaktige kartprogrammene på markedet. De lar brukerne selv legge til informasjon i kartet i sanntid. Etter all sannsynlighet har Google planer om å integrere dette inn i Google Maps-tjenesten til Android-mobiler og -nettbrett.

Forrige artikkelHamas dreper, Israel betaler
Neste artikkelKongressen åpner lommeboken igjen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no