Verdens sjette største våpeneksportør

Våpensalget i Israel har økt med 74 prosent siden 2008, og endte i 2012 på 14,7 milliarder kroner.

Israelsk militærøvelse (Illustrasjon: IDF)
Israelsk militærøvelse (Illustrasjon: IDF)

De økte inntektene gjør at Israel var verdens 6. største våpeneksportør i 2012. Listen til det amerikanske etterretningsselskapet IHS Jane, er ikke uventet toppet av USA.

Amerikanerene eksporterte våpen for 170 milliarder kroner i fjor, etterfulgt av Russlands 61 milliarder, Frankrike og Storbritannia på 27,5 milliarder hver og Tysklands 18 milliarder kroner. Av landene inne på Topp 10-listen, var det kun Tyskland som faktisk tapte omsetning i forhold til sist måling i 2008. Israels våpeneksport økte 74 prosent i denne perioden.

De fire andre landene inne blant Topp 10, var Italia, Kina, Canada og Sverige. Ifølge IHS Janes rapport vil Israel doble sitt salg av droner allerede neste år og bli verdens største eksportør av droner før inneværende år er over.

Forrige artikkelJacob Frenkel ny sentralbanksjef
Neste artikkelVil formalisere Israels jødiske karakter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no