– Jeg vil revolusjonere IDF

Forsvarsminister Moshe Ya'alon mener krig stater i mellom ikke lenger er relevant. Han vil skape et nytt IDF, som også vil tåle budsjettkuttene de rammes av.
USAs forsvarsminister Chuck Hagel (f.v.) og Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon. (Foto: Erin A. Kirk-Cuomo, USAs forsvarsdepartement)
USAs forsvarsminister Chuck Hagel (f.v.) og Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon. (Foto: Erin A. Kirk-Cuomo, USAs forsvarsdepartement)

Torsdag presenterte Moshe Ya’alon IDFs nye flerårsplan, som har fått stor oppmerksomhet i israelsk presse. Forsvarsministeren ønsker nemlig å revolusjonere hele forsvaret, slik at vi «om noen få år vil se et helt annet IDF».

– I lys av det endrede trusselbildet rundt oss, og på grunn av egenskaper vi har opparbeidet oss, har vi kommet til den konklusjonen at vi må gjennomføre en betydelig reform, forklarte han, ifølge Yedioth Aharonoth.

Som en følge av den enorme sprekken i fjorårets statsbudsjett på nærmere 60 milliarder kroner, er også IDF offer for store budsjettkutt de neste årene. Det er noe av grunnen til at Ya’alon ønsker å kutte utgifter i IAF, Israels luftforsvar. En av de aller dyreste utgiftspostene for ethvert militære. Panseravdelingen vil også oppleve betydelige kutt. Nå er det gerilja-liknende krigføring som gjelder.

– Dette blir gjort med all mulig ansvarlighet og nøye beregninger. De inkluderer en investering i våpen og systemer, som kan hjelpe IDF med å opprettholde et dramatisk teknologisk gap fra land og organisasjoner som omgir oss.

– Vi vil fortsette å investere i nøyaktige våpen, etterretning, telematikkprogramvare, aktivt forsvar og cyberforsvar, med den forståelsen at de nåværende og kommende slagmarkene er fullstendig annerledes fra noe av det vi har kjent fra før, mener han.

Det viktige å investere i nå for Israel, dersom de ønsker å vinne framtidens kriger, er teknologisk overlegenhet og ubemannet utstyr.

– Vi blir ikke dominert av teknologien, men vi bruker den og endrer den for å tilpasse oss en ny virkelighet, der kamper hærstyrker i mellom blir mindre og mindre relevant, forklarte forsvarsministeren.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise