Har israelske forskere funnet redningen mot sultkatastrofer?

Israelske forskere har utviklet en tobakksplante som overlever gjennom tre uker tørketid. Kan dette være et skritt mot redningen for sultkatastrofer?
Tobakksplanter (Illustrasjon: David Hoffman, flickr.com)
Tobakksplanter (Illustrasjon: David Hoffman, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Mange mennesker opplever lange tørketider, regn som aldri kommer og et stadig varmere klima året rundt.

Et forskningsteam i Israel, ledet av professor Shimon Gepstein ved Kinneret College, har genetisk bearbeidet en plante som kan “fryse seg selv” dersom den ikke får vann over en gitt periode. Når planten igjen får vann, kommer den tilbake til liv. Alt dette skjer uten at noe negativt inntreffer med den fysiske utviklingen til avlingen.

I forskningen eksperimenterte Gepstein og hans medarbeidere først med tobakksplanter, som produserte frukt og blomster dobbelt så lenge som vanlige planter. Samtidig døde naturlig nok de vanlige plantene når de ikke fikk vann på tre uker, mens de nå visne genmanipulerte plantene straks våknet til live igjen – uten at avlingen var skadet på noen måte. Vanlige tobakksplanter krever vanning hver andre eller hver tredje dag for å overleve. Genmanipulerte tobakksplanter til de israelske forskerne er vekket til live igjen med vann etter en tørkeperiode på tre uker.

En tilleggsfordel er at de “nye” plantene kun krever én tredjedel så mye vann, som sine naturlige “moderplanter”. Ifølge nyhetsbyrået Tazpit har teknologien allerede blitt tatt i bruk i Israel, mens internasjonale selskaper er svært interessert i den nye teknologien.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise