Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Har israelske forskere funnet redningen mot sultkatastrofer?

Tobakksplanter (Illustrasjon: David Hoffman, flickr.com)
Tobakksplanter (Illustrasjon: David Hoffman, flickr.com)
Israelske forskere har utviklet en tobakksplante som overlever gjennom tre uker tørketid. Kan dette være et skritt mot redningen for sultkatastrofer?

Mange mennesker opplever lange tørketider, regn som aldri kommer og et stadig varmere klima året rundt.

Et forskningsteam i Israel, ledet av professor Shimon Gepstein ved Kinneret College, har genetisk bearbeidet en plante som kan «fryse seg selv» dersom den ikke får vann over en gitt periode. Når planten igjen får vann, kommer den tilbake til liv. Alt dette skjer uten at noe negativt inntreffer med den fysiske utviklingen til avlingen.

I forskningen eksperimenterte Gepstein og hans medarbeidere først med tobakksplanter, som produserte frukt og blomster dobbelt så lenge som vanlige planter. Samtidig døde naturlig nok de vanlige plantene når de ikke fikk vann på tre uker, mens de nå visne genmanipulerte plantene straks våknet til live igjen – uten at avlingen var skadet på noen måte. Vanlige tobakksplanter krever vanning hver andre eller hver tredje dag for å overleve. Genmanipulerte tobakksplanter til de israelske forskerne er vekket til live igjen med vann etter en tørkeperiode på tre uker.

En tilleggsfordel er at de «nye» plantene kun krever én tredjedel så mye vann, som sine naturlige «moderplanter». Ifølge nyhetsbyrået Tazpit har teknologien allerede blitt tatt i bruk i Israel, mens internasjonale selskaper er svært interessert i den nye teknologien.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart