To jøder vant Nobel-pris i medisin

De to amerikansk-jødiske forskerne James Rothman og Randy Schekman vant sammen med tyske Thomas Suedhof Nobel-prisen i medisin.

Foto: Skjermdump fra Nobel Prize, YouTube.com
Foto: Skjermdump fra Nobel Prize, YouTube.com

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

De tre har sammen forsket på hvordan kroppens celler organiserer sitt eget transportsystem, en forskning som nå har gjort dem til Nobel-vinnere i kategorien “medisin og fysikk”. Alle tre vinnerne arbeider ved amerikanske universiteter.

I presseuttalelsen til Stockholms Karolinska-institutt, heter det:

– Gjennom deres oppdagelser, har Rothman, Schekman og Suedhof oppdaget det svært presise kontrollsystemet for transport og leveranse av cellelast.

Ifølge Ha’aretz viser blant annet forskning hvordan insulin produseres og slippes ut i blodet, på rett sted til rett tid.

– Disse vakre oppdagelsene har stor betydning for forståelsen av menneskekroppen og åpenbart implikasjoner for sykdommer i forskjellige organer, som nervesystemet, diabetes og immunsykdommer, skriver avisen.

Se presentasjonen av vinnerne her (se fra 28:15 minutter):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D_EPtQhtcmY[/youtube]

To israelske professorer, Howard Cedar og Aharon Razin, var blant dem som var blitt nominert til Nobel-prisen i medisin. De har sammen delt flere gjennombrudd innen DNA- og genforskningen. Men de nådde ikke frem i år.

Jødene består kun av rundt 0,2 prosent av verdens befolkning, men det lille folket har vunnet over 20 prosent av Nobel-prisene. På en rekke felter har deres bidrag til verden vært større enn det deres beskjedne “folketall” skulle tilsi.

Forrige artikkel– PA må anerkjenne jødisk stat
Neste artikkelKan tjene minst 21 milliarder på fred
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no