Facebook kjøper Onavo for 600 millioner

Foto: Skjermdump fra Onavo.com
Foto: Skjermdump fra Onavo.com

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En avtale er på plass mellom Onavo og Facebook, som betyr at investorer og gründerne får 600 millioner kroner for oppkjøpet. Alle de 30 ansatte vil beholde jobbene sine, samt kontorlokalene sine i Israel. Tidligere har israelske selskaper som har blitt kjøpt opp av Facebook blitt flyttet til USA, så Onavo blir det første teknologisenteret de beholder i landet.

Ha’aretz forklarer at Onavo introduserte seg selv i markedet med mobilapplikasjonen Onavo Extend, som hjelper deg med å kutte opptil 80 prosent av databruken din på mobiltelefoner uten å måtte kutte ned på surfingen. Ideen fikk en av gründerne Guy Rosen, da han fikk en voldsomt dyr mobilregning på en utenlandstur til Barcelona.

I februar lanserte de sin prisvinnende mobilfunksjon Onavo Insights, som tilbyr selskaper som arbeider med mobilapplikasjoner detaljert, anonym brukerinformasjon om alle som tar i bruk Onavo Extend-appen. Selskaper kan kjøpe seg tilgang til denne informasjonen for rundt 600.000 kroner i året. I tillegg har selskapet applikasjoner som Onavo Count, hvor brukerne kan se hvilke apper på mobilen som bruker mest mobildata. De tilbyr også en gratis VPN-tjeneste kalt Onavo Protect.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag