Pentagon velger israelsk hjelm

Hjelmene som skal benyttes i de nye amerikanske jagerflyene F-35 er delvis utviklet av israelske Elbit Systems.
Lockheed Martins jagerfly F-35 (Foto: CherryPoint, flickr.com)
Lockheed Martins jagerfly F-35 (Foto: CherryPoint, flickr.com)

Pentagons program for jagerflyene F-35 er et internasjonalt prosjekt, hvor også blant annet Norge, Canada og Israel er med. Hjelmene fra Elbit Systems og Rockwell Collins konkurrerte med et annet alternativ, men blir regnet som det beste alternativet av de to.

– Administrasjonens beslutning om å fortsette eksklusivt med den aktuelle hjelmen, er en indikasjon på den tilliten de har til hjelmens ytelse og de vellykkede løsningene på tidligere identifiserte utfordringer. Fram til i dag har mer enn 100 F-35-piloter flydd over 6.000 ganger i tilsammen over 10.000 timer med hjelmen, og deres tilbakemeldinger er svært positive, forklarer visepresident i den amerikanske militærutstyrsgiganten Lockheed Martin, Lorraine Martin.

Den delvis israelske hjelmen gir pilotene all informasjon de trenger direkte på innsiden av visiret, inkludert videobilder fra seks ulike kameraer rundt på flyet.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise