Israelske studenter får forelesning av astronaut i rommet

For første gang vil studenter ved Det hebraiske universitet få et live videoforedrag fra Den internasjonale romstasjonen.

Astronaut Luca Parmitano under forberedelsene til sin reise til Den internasjonale romstasjonen. (Foto: Andre Shelepin, NASA HQ PHOTO, flickr.com)
Astronaut Luca Parmitano under forberedelsene til sin reise til Den internasjonale romstasjonen. (Foto: Andre Shelepin, NASA HQ PHOTO, flickr.com)

Foreleseren og astronauten er italiener og heter Luca Parmitano. Han har vært i rommet i 166 dager i strekk og gjennomført titalls forskningseksperimenter. Studentene ved universitetet i Jerusalem vil også kunne stille ham spørsmål etter foredraget.

Ifølge Times of Israel har Det europeiske romfartsbyrået tilbudt foredraget, som takk for at Israel og universitetet har sagt ja til å la dokumenter håndskrevet av Albert Einstein få være med til romstasjonen. Der skal astronaut Parminato signere dem, før de blir sendt tilbake til jorden ved neste mulighet.

Israelske romfartsmyndigheter arbeider for øyeblikket fram mot å sende israeler nummer to ut i verdensrommet. Et privat israelsk romfartsprosjekt kalt SpaceIL, ønsker å sende det første israelske romfartøyet til månen i 2015.

Forrige artikkelHallgrim Berg i MIFF Grenland: Israel – internasjonal hoggestabbe eller fyrtårn?
Neste artikkelMå skjule at de er jøder – i Europa
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no