Apple kjøper PrimeSense for 2,1 milliarder kroner

Et av verdens største teknologiselskaper, Apple, har kjøpt opp det israelske selskapet PrimeSense for 2,1 milliarder kroner.

En Xbox-bruker spiller tennis ved hjelp av 3D-bevegelsesgjenningsteknologien i Microsoft Kinect, utviklet av israelske PrimeSense. (Illustrasjon: PrimeSense)
En Xbox-bruker spiller tennis ved hjelp av 3D-bevegelsesgjenningsteknologien i Microsoft Kinect, utviklet av israelske PrimeSense. (Illustrasjon: PrimeSense)

Helt siden i sommer har selskapene forhandlet om en overtakelse av PrimeSense, som blant annet har utviklet 3D-bevegelsesgjenkjenningen “Kinect” for Microsoft. Det er en teknologi benyttet i de to siste spillmaskinene Xbox 360 og Xbox One, i biler, medisinsk utstyr og annen elektronikk selskapet produserer, forklarer Times of Israel.

Apple skal ifølge noen av de mange ryktene som alltid surrer rundt selskapet, ha arbeidet med 3D-bevegelsesgjenkjenning i lengre tid. Men nå slipper de å måtte luke bort en rekke utfordringer som PrimeSense allerede har overvunnet. Kanskje finner vi PrimeSenses teknologi allerede i de neste generasjonene av iPad, iPhone og Apple TV?

Ved hjelp av sin teknologi har PrimeSense også utviklet noen av de mest avanserte 3D-scannerne på markedet.

Forrige artikkelLegesjekk hvor som helst
Neste artikkelPAs dobbeltmoral: Fordømmer muslimdrap og hyller jødedrap
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no