Apple kjøper PrimeSense for 2,1 milliarder kroner

En Xbox-bruker spiller tennis ved hjelp av 3D-bevegelsesgjenningsteknologien i Microsoft Kinect, utviklet av israelske PrimeSense. (Illustrasjon: PrimeSense)
En Xbox-bruker spiller tennis ved hjelp av 3D-bevegelsesgjenningsteknologien i Microsoft Kinect, utviklet av israelske PrimeSense. (Illustrasjon: PrimeSense)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Helt siden i sommer har selskapene forhandlet om en overtakelse av PrimeSense, som blant annet har utviklet 3D-bevegelsesgjenkjenningen “Kinect” for Microsoft. Det er en teknologi benyttet i de to siste spillmaskinene Xbox 360 og Xbox One, i biler, medisinsk utstyr og annen elektronikk selskapet produserer, forklarer Times of Israel.

Apple skal ifølge noen av de mange ryktene som alltid surrer rundt selskapet, ha arbeidet med 3D-bevegelsesgjenkjenning i lengre tid. Men nå slipper de å måtte luke bort en rekke utfordringer som PrimeSense allerede har overvunnet. Kanskje finner vi PrimeSenses teknologi allerede i de neste generasjonene av iPad, iPhone og Apple TV?

Ved hjelp av sin teknologi har PrimeSense også utviklet noen av de mest avanserte 3D-scannerne på markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag