President Peres klar for Guinness Rekordbok

Israels president Shimon Peres kan nå legge en ny prestasjon til sin merittliste: Fra torsdag innehar han en Guinness verdensrekord.

Her setter Israels president Shimon Peres verdensrekord med verdens største klasse i en undervisningstime. Foto: Skjermdump fra Youtube.
Her setter Israels president Shimon Peres verdensrekord med verdens største klasse i en undervisningstime. Foto: Skjermdump fra Youtube.

Peres har i løpet av sitt 90-årige liv vært både statsminister, forsvarsminister, finansminister og utenriksminister – og han har vunnet Nobels fredspris og en rekke andre utmerkelser, inkludert den amerikanske Frihetsmedaljen. Men det er første gang han også har fått godkjent en verdensrekord offisielt av Guinness.

Hva rekorden går ut på? Jo, Peres har holdt undervisningstime i samfunnskunnskap for verdens største online klasse. Undervisningen ble gjennomført hos IT-giganten Cisco Systems Inc. i Netanya torsdag formiddag, og streamet via presidentens egen Facebook-profil. 9.000 elever i videregående skoler over hele verden deltok i timen. Dermed hadde han flere studenter i ”klassen” enn noen annen samfunnsfaglærer kan dokumentere å ha hatt gjennom historien. Den forrige rekorden var på om lag 5.000 elever.

Talsmann for Guinness, Marco Frigatti, sier ifølge Ynetnews.com at Guinness likte ideen ”på grunn av kombinasjonen av samfunnskunnskap, teknologi og en lærer som har sett landet fra dets opprinnelse til i dag”.

Her kan du se video med utdrag av begivenheten:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a-gr_63sDNI[/youtube]

Forrige artikkelRakettangrep mot Ashkelon torsdag
Neste artikkelLO fortsetter sine ensidige angrep mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/