USA øker investeringene i energisamarbeid med Israel

Den amerikanske Kongressen vedtok denne uken å bevilge 12,4 millioner kroner til prosjekter som skal fremme energisamarbeid med Israel.

Den amerikanske Kongressen. (Foto: Wikimedia Commons)
Den amerikanske Kongressen. (Foto: Wikimedia Commons)

Siden USA og Israel i 2008 inngikk avtale om et program for energisamarbeid, har den amerikanske regjeringen gjennom årlige bevilgninger allerede satset 60,3 millioner kroner på dette programmet. Årets beløp er den høyeste bevilgningen så langt, og har støtte fra 84 kongressrepresentanter fra begge partier.

 

– Klar støtte fra Kongressen

Hvert av de to landene står for like store investeringer i samarbeidsprosjektet, dermed vil det være investert totalt mer enn 145 millioner kroner i samarbeidsprogrammet fra 2008 til og med dette året.
– At 84 representanter fra begge partier støttet dette årets søknad om finansiering er et klart tegn på Kongressens støtte til dette programmet, uttaler kongressrepresentant Brad Sherman fra Demokratene.

 

– Gir USA betydelig forbedring

”Israel Energy Cooperation program” gir økonomisk støtte til forskning og utvikling innen energiteknologi og energiutnyttelse i privat sektor i de to landene, innen felt som vannteknologi, energioptimalisering, energilagring, utslippsreduksjon og støykontroll, ifølge Jerusalem Post.

De 84 representantene sier i en felles uttalelse at ”samarbeid mellom amerikansk og israelsk privat sektor og akademia vil betydelig forbedre USAs utvikling av ny teknologi, til beste for vår økonomiske og nasjonale sikkerhet”.

 

Forrige artikkelSkyting mot israelske soldater ved grensen til Egypt
Neste artikkelReligionsprofessor ved UiO kritiserer akademisk boikott av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/