Ny satellitt skal overvåke Iran

I går kveld ble det satt i gang testing av Israels nye overvåkningssatellitt Ofek 10. Den skal først og fremst gjøre det lettere for Israel å følge utviklingen av Irans atomprogram.
Overvåkningssatellitten Ofek 10 ble sendt ut i bane for to år siden. (Foto: Israels forsvrsdepartement / Israel Aerospace Industries.)
Overvåkningssatellitten Ofek 10 ble sendt ut i bane for to år siden. (Foto: Israels forsvrsdepartement / Israel Aerospace Industries.)

Det israelske forsvaret kunne torsdag melde om en vellykket utskytning av den nye overvåkningssatellitten Ofek 10. Eksperter sier satellitten vil gi nye muligheter til detaljert overvåkning av Iran.

– Dusinvis av ingeniører satt ved sine skjermer i går kveld, for å følge satellitten og være i kontakt med den, sier Ofer Doron, sjefen for Israel Aerospace Industrys avdeling for romfart.

– Halvannen time etter utskytningen passerte den over bakkestasjonen vår, og vi fikk kontakt med den. Vi kommer til å se den noen flere ganger i dag, og vi vil prøve den ut de kommende månedene før vi erklærer den for operativ og kringkaster de første bildene fra den, fortsetter han.

 

Vil kunne følge Iran nøye

Ofek er det hebraiske ordet for horisont, og satellitten med navnet Ofek 10 er den nyeste i en serie overvåkningssatellitter som Israel har lansert de senere årene, for å samle inn opplysninger gjennom flere metoder samtidig. Den inneholder blant annet svært detaljsensitive kameraer og radar. Satellitten betyr en kraftig forbedring av Israels kapasitet til å gjøre nøyaktige målinger i et område. Dersom iranerne for eksempel skulle forsøke å forberede missiler i skjul, vil Israel med Ofek 10 kunne avdekke dette på bare halvparten av tiden det i dag ville ta før man ville oppdage noe slikt. Dermed vil Israel kunne følge nøye med på Irans atomprogram og regimets støtte til militante grupper i Israels naboland, et uttalt mål med det israelske satellittprogrammet.

Den nye satellitten vil gå i bane i 400 til 600 kilometers høyde, og den vil sirkulere rundt jorden hvert 90. minutt, forteller Ynetnews.com.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise