Bedrer funksjonshemmede barns hverdag

En oppfinnelse fra en israelsk mor til et barn med cerebral parese, gir barn som er avhengige av rullestol muligheten til å danse.

Denne jenta får oppleve å gå ved hjelp av ny israelsk oppfinnelse. (Foto: Skjermdump fra Youtube.)
Denne jenta får oppleve å gå ved hjelp av ny israelsk oppfinnelse. (Foto: Skjermdump fra Youtube.)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Da Debby Elnatan fra Jerusalem fikk beskjed fra legene om at hennes da to år gamle sønn Rotem ikke hadde noen bevissthet om hvor beina hans var, og aldri ville kunne gå, nektet hun å gi opp. For å gi sønnen en mulighet til å oppleve å stå på sine egne bein, utviklet hun en oppfinnelse som nå lanseres over hele verden, og som man regner med vil gi mengder av funksjonshemmede barn en bedre hverdag, forteller nyhetsbyrået Tazpit.

Oppfinnelsen har fått navnet Firefly Upsee. Den gir små barn muligheten til å stå oppreist, trene på å gå, og til og med danse og spille fotball – med støtte fra en voksen. Barnet festes i en sele, som er forbundet med et medfølgende belte som festes på en voksen. Med spesialdesignede sko på både barnet og den voksne, koordineres skrittene deres mens hendene er frie til å bruke til lek og andre oppgaver samtidig.

For oppfinneren Debby Elnatan, som egentlig er musikklærer, betydde nyvinningen at hun for første gang kunne la sønnen sin få oppleve å gå.

– Mitt håp er at den vil bli brukt over hele verden til å gi barn en bedre barndom, sier hun.

Produktet kommer i salg fra april i en rekke land. Det har blitt prøvd ut av familier i USA, Canada og Storbritannia.

– For første gang kunne sønnen vår spille fotball i hagen vår sammen med pappaen sin, brødrene sine og hunden vår, forteller moren til fem år gamle Jack fra Nord-Irland.

Her kan du se video av oppfinnelsen i bruk:

Forrige artikkelBestill boken Israel under lupen
Neste artikkelTV2 tar oppgjør med Menneskerettighetsrådet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/