Hackere truet Israel med ”elektronisk Holocaust”

Hackergruppen Anonymous har i dag rettet massive angrep mot israelske nettsteder, men uten å lykkes med å sette noen av de store offentlige portalene ut av spill.

Skjermdump fra en hacket nettside.
Skjermdump fra en hacket nettside.

Den anti-israelske hackergruppen Anonymous (som også kalles Anonghost) angriper jevnlig israelske nettsteder. De siste par årene har gruppen utpekt 7. april som en fast dato for massive hackerangrep mot israelske mål. Dagen i dag skulle ifølge hackergruppens forhåndsannonsering bli et ”elektronisk Holocaust”, men oppfyllelsen av dette har fortsatt hatt relativt beskjedent omfang tirsdag kveld, ifølge Ynetnews.com.

 

”Hacket av Anonghost”

Flere av myndighetenes nettsteder skal ha blitt forsøkt angrepet i løpet av dagen, deriblant nasjonalforsamlingen Knessets nettside, regjeringens nettside og utdanningsdepartementets nettside. Ingen av angrepene mot slike offentlige sider har nådd fram.

Noen titalls ikke-statlige nettsider har derimot blitt rammet av hackernes angrep. Det gjelder blant annet nettsider som tilhører flere israelske musikere, en utdanningsorganisasjon og fagforeningen for urologer. Nettstedene har blitt angrepet gjennom hele det inneværende døgnet. Cyberangrepene fortsetter utover kvelden tirsdag. Mange av de rammede nettstedene viser teksten ”Hacket av Anonghost” på forsiden.

Hackerne hevder i tillegg å ha tatt kontroll over en viss mengde israelske e-postadresser.

 

Sendte ut sms på arabisk

På ettermiddagen mottok mange israelske mobiltelefoner en sms med arabisk tekst som sa: ”Vi skal frigjøre de to hellige moskeene fra jødenes sønner.” Det antas at hackerne har tatt kontroll over en kommersiell sms-utsendelsestjeneste og sendt ut meldingen til hele firmaets database.

Anonghost/Anonymous har som uttalt mål å ”gjengjelde Israels behandling av palestinerne” ved å skape trøbbel og umake for israelske borgere, slik de hevder Israel gjør mot palestinerne.

– Vi vil utslette dere fra cyberspace i vårt elektroniske Holocaust, truet hackergruppen i en video som begynte å sirkulere på nettet for noen dager siden.

Forrige artikkelIran premierer latterliggjøring av Holocaust
Neste artikkelObama innrømmer fare for iranske atomvåpen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/