Søt nyhet fra Israel

Forestill deg en sukkerbombe som smaker like søtt selv om du bruker bare halvparten så mye sukker som i dag!

Hva med kaker som smaker like søtt som før, men som har 50 prosent mindre sukker? Drømmen kan bli virkelighet med hjelp fra Israel. (Illustrasjonsfoto: miniQQ, flickr)
Hva med kaker som smaker like søtt som før, men som har 50 prosent mindre sukker? Drømmen kan bli virkelighet med hjelp fra Israel. (Illustrasjonsfoto: miniQQ, flickr)

Det israelske selskapet DouxMatok ønsker å revolusjonere hvordan matprodusenter bruker sukker.

– Vår teknologi gjør at man kan redusere mengden sukker i drikkevarer eller matprodukt med 30-60 prosent, uten at det påvirker smaken, sier Erna Daniel til nyhetbyrået Tazpit.

I laboratorium er DouxMatoks fire ansatte i ferd med å endre hvordan molekylene i sukkeret påvirker smaksløkene på tungen. Deres idé er å få flere av de søte sukkermolekylene til å bli fanget opp av smaksløkene som oppfatter søt smak. Dersom vi i dag drikker en sukkerholdig drikk, oppfatter vi ikke smaken av de fleste sukkermolekylene. DouxMatoks manipulering av molekylene skal ikke gi en negativ ettersmak som mange søtningsmidler gir.

Dersom DouxMatoks lykkes med sin revolusjon, vil det ikke bare kunne redusere råvareprisene til produsenter som benytter sukker i sine produkter, det vil også kunne ha en formidabel positiv helseeffekt.

DouxMatok vant premien for beste selskap under Agravest 2015, en årlig konferanse i regi av Israels handelsdepartement, Trendlines Agtech og GreenSoil Investments. Selskapet er på jakt etter investorer som kan skyte opp mot 30 millioner kroner inn i det søte prosjektet.

Les mer detaljer på selskapets nettside.

Forrige artikkelIsraels rett til selvforsvar
Neste artikkelForskjellen på kriger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.