Ny oppfinnelse fra Israel: Intelligent medisinsk armbånd

Hjelper redningshjelpen når hvert sekund teller.

Armbåndet MyMDband (Foto: Israel21c)
Armbåndet MyMDband (Foto: Israel21c)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Nettsiden Israel21c omtalte 2. juni en ny israelsk oppfinnelse som har fått navnet MyMDband. Det er et armbånd som lagrer viktig medisinsk informasjon om en pasient.

Ifølge produsentens nettside er det anslått at flere hundre tusen pasienter bare i USA dør hvert år på grunn av manglende medisinsk informasjon om pasientens helsetilstand i en nødsituasjon. Med dette armbåndet ville mange av dem kunne blitt reddet.

Armbåndet, som er laget av silikon og rustfritt stål, har en QR-kode inngravert med laser på utsiden. Dermed kan en ambulansearbeider eller helsepersonell på et sykehus skanne koden med en smarttelefon og raskt få viktig informasjon om pasientens medisinske tilstand og historie, hvilke medisiner han bruker, eventuelle allergier og hvilke sykdommer han er vaksinert mot. Også resultatet av siste EKG-test kan lagres.

Systemet kan også varsle pasientens pårørende om hvor han befinner seg ved å bruke mobiltelefonens innebygde GPS.

Israelerne Gideon Rogers og Elly Gorodetzer samarbeidet med profesjonelle helsearbeidere, tekniske eksperter og pasienter da de utviklet teknologien bak produktet.

Helsearbeidere er trent opp til å se etter et slikt medisinsk armbånd på en pasient når de rutinemessig sjekker puls og blodtrykk. Etter å ha skannet QR-koden og åpnet nettleseren, vil nettsiden www.411.md be om en sikkerhetskode. Den kan leses på innsiden av armbåndet.

Etter å ha tastet inn den femsifrede PIN-koden vil informasjonen som ble lagret i databasen av pasienten da abonnementet ble tegnet, bli tilgjengelig på et språk som er forståelig for helsearbeiderne. Det kan være svært viktig for å kunne gi korrekt behandling til turister på reise i fremmede land.

I USA koster et slikt abonnement 65 dollar for ett år.

Israel21c skriver at produsentene har lansert to kampanjer for å skaffe penger til markedsføring av armbåndet gjennom såkalt Crowdfunding eller folkefinansiering på nettsiden Crowdmii. Den ene kampanjen tar sikte på å markedsføre produktet på det vanlige markedet.

Den andre kampanjen gjelder finansiering av gratis armbånd til 1500 Holocaust-overlevende i Israel. Etterpå er målet å tilby armbåndet til over 190.000 Holocaust-overlevende i Israel.

MyMDband blir markedsført og distribuert i Australia, Canada, Frankrike, Israel, Sveits, Storbritannia og USA. Systemet ble i 2014 oversatt til engelsk, fransk, tysk, hebraisk, russisk og spansk. MyMDband Inc. har også laget lokale medisinlister for USA, Storbritannia, Canada, Frankrike, Sveits, Israel, Chile og Australia.

Forrige artikkel18 år gammel palestiner gikk til angrep med kniv
Neste artikkelIsraelerne lever lenge tross stress
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.