Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk romfart sikter mot Mars

NASAs visedirektør Dava Newman og direktør Charles Bolden inngikk avtale med Israeli Space Agencys direktør Menachem Kidron og styreleder Isaac Ben-Israel. (Foto: NASA)
Israelske romforskere tar sikte på å spille nøkkelrolle i framtidige ekspedisjoner til planeten Mars.

Under den første internasjonale romfartskongressen som noensinne har blitt avholdt i Israel, underskrev det israelske romfartsbyrået Israel Space Agency (ISA) en ny samarbeidsavtale med det amerikanske romfartsbyrået NASA, ifølge Times of Israel.

 

NASA vil benytte mer israelsk teknologi

Avtalen ble underskrevet tirsdag 13. oktober av NASAs direktør Charles Bolden og Israel Space Agencys direktør Menachem Kidron. Bolden uttalte at avtalen vil gjøre det mulig for NASA å benytte mer israelsk innovasjon og teknologi.

– Våre to land har en lang historie av samarbeid innen romutforskning, vitenskapelige oppdagelser og forskning. Den nye avtalen gir oss muligheter til å bygge videre på dette samarbeidet, og det ser vi fram til, sa Bolden.

Israel Space Agency (ISA) uttrykte håp om at israelsk teknologi skal komme til å spille en nøkkelrolle i framtidige ekspedisjoner til planeten Mars.

Ifølge avtalen skal NASA og ISA utføre felles prosjekter, utveksle personell og vitenskapelige data, og dele fasiliteter.

 

Kongress lagt til Jerusalem

Det at den årlige internasjonale romfartskongressen denne gangen ble lagt til Jerusalem, blir oppfattet som et tegn på Israels økende innflytelse innen romutforskning og romfartsteknologi. Den fem dager lange kongressen som ble holdt i forrige uke, hadde mer enn 2.000 deltakere fra 58 land. Den kanskje mest kjente deltakeren var månefareren Buzz Aldrin, som sto sammen med ISA og det israelske vitenskapsdepartementet om å gi en oppfordring til israelske ungdommer om å utdanne seg innen romfart.

NASA har tidligere hatt samarbeid med Israel fra 1996 til 2005. Den gangen banet samarbeidsavtalen veien for at Israel fikk sin første astronaut, Ilan Ramon, ved Johnson Space Center. Ramon var om bord på romfergen Columbia da hele mannskapet omkom da romfergen eksploderte idet den kom inn i jordens atmosfære 1. februar 2003.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart