Nytt israelsk-utviklet legemiddel for behandling av prostata-kreft

Ny banebrytende behandling bruker laser og den nye medisinen Tookad Solubel som dreper kreftceller uten å skade pasienten.

Israelsk forskning kan gi nytt håp til prostata-pasienter. (Illustrasjonsfoto: Javier Romero Otero, flickr)
Israelsk forskning kan gi nytt håp til prostata-pasienter. (Illustrasjonsfoto: Javier Romero Otero, flickr)

Mexico er det første landet som godkjenner en ny israelsk-utviklet metode for å behandle prostatakreft i en tidlig fase.

Denne nye behandlingmetoden ble oppfunnet ved Weizmann-instituttet i Rehovot, melder nettsiden Israel21c. Firmaet Steba Biotech i Luxembourg har samarbeidet i utviklingen og fått lisens fra Yeda Research and Development ved Weizmann for å produsere legemiddelet.

Mexico godkjente medisinen etter at kliniske fase 3-studier var gjennomført på over 400 pasienter på 43 sykehus i Europa.

Behandlingen tar ca. 90 minutter og utføres ved at legemiddelet Tookad Solubel blir gitt intravenøst samtidig som tynne fibertråder blir ført inn i kreftsvulsten som deretter belyses med laser. Prosessen styres ved bruk av ultralyd. Medisinen dreper bare det vevet som utsettes for lys.

– Pasienten skrives ut noen få timer senere og kan gjenoppta normale aktiviteter i løpet av noen få dager uten å merke ettervirkninger som er vanlig ved tradisjonell strålebehandling eller kirurgi, melder Weizmann-instituttet.

Forrige artikkelStadig tøffere for palestinske kristne
Neste artikkelShimon Peres har hatt hjerteinfarkt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.