Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Brillerevolusjon fra Israel

Bildet viser de optiske sensorene (Foto: Skjermdump fra Deep Optics)
Bildet viser de optiske sensorene (Foto: Skjermdump fra Deep Optics)
Et selskap i Israel utvikler briller som automatisk vil justere styrken etter behov.

Det nystartede selskapet Deep Optics, med base i den israelske byen Petach Tikva, har de tre siste årene jobbet med å utvikle briller som automatisk justerer styrken, og det vil skje på brøkdelen av et sekund.

Brillene, som har fått navnet Omnifocals, vil ha to optiske sensorer og et batteri innebygget i innfatningen, og vil bli tilgjengelig i mange forskjellige utforminger og farger.

Omnifocals-briller (Foto: Deep Optics)
Omnifocals-briller (Foto: Deep Optics)

Sensorene på innsiden av innfatningen vil følge pupillenes bevegelser for å bestemme den eksakte distansen til objektet han eller hun ønsker å fokusere på.

Deretter vil et elektrisk signal bli sendt til et gjennomsiktig lag av flytende krystaller i brilleglasset. Signalet får de flytende krystallene til å endre posisjon slik at lyset blir bøyd. Det gjør at brilleglassets fokus blir endret slik at brukeren kan se klart uansett hvor nært eller langt unna objektet måtte være.

– Brukeren trenger ikke å gjøre noe. Det er nok å bare se gjennom brillene akkurat som med helt vanlige briller, sier medoppfinner og direktør Yariv Haddad i et intervju med MIT Technology Review.

Disse brillene vil bli spesielt nyttige for de som er over 40-50 år gamle og dermed ikke kan se skarpt på leseavstand. Med brillene fra Deep Optics vil det ikke være nødvendig å kjøpe lesebriller eller briller med progressive glass.

Teknologien kan også bli brukt i såkalte VR-briller (kunstig virkelighet) for å redusere eller bli kvitt problemet med at brukerne blir «sjøsyke«.

Yariv Haddad anslår at det vil ta inntil to år før Deep Optics har klar en prototype som kan tas i bruk og testes. Selskapet meldte i mars at de har mottatt rundt fire millioner amerikanske dollar i risikovillig kapital fra investorer, deriblant den franske brilleglassprodusenten Essilor.

De grunnleggende komponentene for en prototype er klare, men det gjenstår mye arbeid med å justere glassene, analysere pupillenes posisjon korrekt og stabilt, og å tilpasse batteri og elektronikk slik at alt får plass i brilleinnfatningen.

 

Video om brillene fra Deep Optics på Youtube.

 

Se video om brillene fra Daily Mail på Youtube.

Kilder: The Algemeiner, MIT Technology Review og Daily Mail.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart