Keter selges til britisk investeringsfond

Det israelske selskapet får nye eiere.

Plaststoler fra Keter foran Vestmuren (Foto: Flickr)
Plaststoler fra Keter foran Vestmuren (Foto: Flickr)

Torsdag forrige uke signerte det britiske oppkjøpsfondet BC Partners en avtale med israeleren Sami Sagol, eier av Keter Plastics, om å kjøpe 80 prosent av aksjene i selskapet hans. Det skriver den israelske næringslivsavisen Globes i en artikkel publisert torsdag 28. juli.

Kjøpesummen er ukjent, men basert på Keter Plastics markedsverdi anslås den å være på rundt 11 milliarder kroner (1,3 milliarder amerikanske dollar).

Sagol-familien vil fortsatt eie de resterende 20 prosent av aksjene i selskapet.

– Jeg er glad for å ha undertegnet avtalen med BC Partners. Jeg er overbevist om at partnerskapet med fondet, og utnyttelse av dets ledelse og strategiske styrke, vil gjøre oss i stand til å øke farten på Keters endring fra et internasjonalt selskap til et globalt selskap i ordets rette betydning, sa Sami Sagol etter at avtalen var undertegnet.

Sami Sagol sammen med kona Tova (Foto: Tel Aviv University)
Sami Sagol sammen med kona Tova (Foto: Tel Aviv University)

Keter Plastic ble grunnlagt i Jaffa i 1948. I starten produserte fabrikken kammer, leker og kjøkkenredskaper laget av plast.

I dag er Keter Plastic en del av Keter Group som er verdensledende innen utvikling, produksjon og distribusjon av plastprodukter som for eksempel putekasser, verktøykasser, skap, solsenger, oppbevaringsløsninger, redskapsboder, hagemøbler og leker. Keter Groups produkter selges i rundt 25.000 butikker i over 100 land rundt om i verden.

Keter solseng (Foto: Wikipedia)
Keter solseng (Foto: Wikipedia)

Keters produkter er også populære i Norge og selges for eksempel hos butikkjedene Coop, Plantasjen, Byggmakker og Jysk.

Keter-gruppen har 18 produksjonsfabrikker og to distribusjonssentre i sju europeiske land, i tillegg til USA og Israel. Selskapet har rundt 4.000 ansatte. Nesten 2.000 av dem arbeider i Israel. Hovedkvarteret ligger i Herzliya, nord for Tel Aviv.

Times of Israel meldte 21. juli at Sami Sagol opprinnelig hadde satt salgsprisen til 15,2 milliarder kroner (1,8 milliarder amerikanske dollar).

Ett av de vanskeligste punktene i forhandlingene skal ha vært Sagols krav om at fabrikkene i Israel – med rundt 1.400 ansatte – ikke må nedlegges eller flyttes ut av landet.

Keter verktøykasse (Foto: Flickr)
Keter verktøykasse (Foto: Flickr)

Globes skriver at avtalen først må godkjennes, trolig av det israelske finanstilsynet. Det er forventet å skje i løpet av årets siste kvartal.

Keters Youtube-kanal kan du se mer om produktene de lager.

Forrige artikkel“Jøder må dø”
Neste artikkelPlanla terror fordi turister og jøder besøker Tempelhøyden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.