Verdens hittil raskeste mikroprosessor for PC er nå ferdigutviklet i Israel

En PC med den nye datachipen som Intels israelske avdeling nå har utviklet, blir 12 prosent raskere enn forrige modell og 70 prosent raskere enn en ny PC var for fem år siden.

Intels nyeste mikroprosessor vil gjøre datamaskiner 70 prosent raskere enn for fem år siden. (Foto: Intel)
Intels nyeste mikroprosessor vil gjøre datamaskiner 70 prosent raskere enn for fem år siden. (Foto: Intel)

Det har lenge vært en kjent sak at Israel-boikottere må holde seg unna de fleste PCer om de skal ta sine egne prinsipper alvorlig. Dette skyldes ikke minst at den dominerende leverandøren av prosessorer til PCer, Intel, i stor grad utvikler sine produkter i Israel. Det har de gjort siden 1974. Til sammen har Intel 10.000 ansatte i Israel, fordelt på produksjonssenteret i Kiryat Gat og datautviklere i Haifa, Yakum, Jerusalem og Petah Tikva. Datautviklerne i Haifa har i det siste hatt ansvaret for å utvikle den neste generasjonen Intel-prosessorer, og nå er resultatet klart, ifølge Times of Israel.

Ifølge selskapet selv er den syvende generasjonen datachiper de raskeste og sterkeste noensinne. Når denne typen prosessorer installeres i nye PCer, får brukerne en PC som fungerer 70 prosent raskere enn det en ny PC gjorde for fem år siden. Nå er fem år ganske lang tid i datautviklingsbransjen, men også sammenlignet med forrige modell vil forbedringen være merkbar. Den nye prosessoren har opptil 12 prosent raskere hastighet på applikasjonsprosesser sammenlignet med den sjette generasjonen, og opptil 19 prosent raskere hastighet på internettbruk.

Den er utviklet for å kunne møte kravene som settes av stadig økende internettbruk, og den har kapasiteten som kreves av stadig mer bruk av høykvalitetsvideo og avansert programvare. Batterikapasiteten vil være bedre enn tidligere i PCer med den nye prosessoren, som også er oppgradert med forbedret sikkerhet. Prosessoren vil bli brukt i ultratynne notebooks og PC/nettbrett-hybrider, i tillegg til i klassiske stasjonære og bærbare modeller for både privat- og bedriftsmarkedet.

– Det israelske teamet, sammen med sine kollegaer over hele verden, har flyttet grensene for global teknologi til nye områder. Vi snakker om utrolig teknologi – teknologi som er pakket inn i lag på 14 nanometer. Det er som å ta et hårstrå og dele det på 8.000, sier Ran Senderovitz, ansvarlig leder for Intels utviklingssentre i Israel.

Prosessoren har fått navnet Kaby Lake. Den vil kunne plasseres i PC-modeller ned til syv millimeters bredde og 1,3 kg vekt.

– Vi kommer stadig nærmere et nivå der PCer blir like tynne som smarttelefoner, sier Senderovitz.

De første PCene med Kaby Lake-prosessoren er ventet på markedet allerede i løpet av september.

Forrige artikkelPlanlegger netthandel for boikottede bosetningsvarer
Neste artikkel2.000 sa ”stopp” i løpet av ett døgn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/